Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarnas mål: revansch mot Holland

Sverige

I EM 2004 straffade Holland ut Sverige i kvartsfinal.
På lördag kan landslaget ta revansch - om det blir poäng mot Ryssland.
- De är inte bättre än spanjorerna och vi spelade jämnt med dem, säger Mikael Nilsson som var med i Portugal.

Stora delar av den svenska EM-truppen som i dag anländer till Innsbruck för att ladda inför onsdagens ödesmatch mot Ryssland var med även i EM 2004.
Då Sverige nådde kvartsfinal mot Holland.

Men efter att ha pressat holländarna och bland annat träffat ribba och stolpe i förlängningen blev det respass efter straffar. Fortfarande i dag är det en förlust som svider hos många av de svenska spelarna.

Målvakten Andreas Isaksson fick se sig passerad av ett gäng straffar - och hoppas på en ny chans.
- Det skulle vara kul med revansch för oss, men vi är inte där än. Vi måste fokusera på Ryssland, men givetvis låter det intressant, säger den svenska målvakten och fortsätter.

ANNONS

- Holland har varit väldigt bra, väldigt positivt överraskad av deras spela även om de haft lite flyt också, som mot Italien, men det är ett riktigt bra lag.

Mikael Nilsson gjorde mästerskapsdebut i EM 2004 och mot Holland fick han ersätta en avstängd Erik Edman som vänsterback. Han gjorde en hjältematch, men förgäves - och hoppas på en ny möjlighet.

- Det hade varit kul, de har börjat bra och har uppenbarligen toppat formen. Det är ett tuffare motstånd i dag än 2004. Holland är bättre i dag än då.

Är det omöjligt?

- Nej, allt kan hända, inget är avgjort på förhand. De är inte bättre än spanjorern och vi spelade jämnt med dem.

Även mittfältaren Anders Svensson ser fram emot att få övertriumfa Holland på lördag i Basel.

- Vi ska möta Ryssland först, men om det blir Holland vore det kul. Det är fyra år sedan vi möttes och det kan bli revansch.

ANNONS

Pånyttfödde Daniel Andersson var petad under EM 2004 men förstår symboliken i att återigen kunna få möta Holland i en EM-kvartsfinal.

- Jag var inte med där, men det är klart att det hade varit speciellt för vissa spelare. Det hade varit häftigt för alla, det är ett fantastiskt lag att möta i en EM-kvartsfinal, säger mittfältaren.

De har imponerat - finns det svagheter?

- Helt klart, de har släppt till lite chanser, det har jag sett.

Om Sverige klarar av ryssarna får man bara två vilodagar inför kvartsfinalen. Holland däremot får tre dagar.

- Jag vet inte när vi spelar, jag har inte fokuserat på det, säger Andreas Isaksson. Klart det är bättre är att ha en extra dag att vila men det är inget att göra.

Om Sverige når kvartsfinal är det möte på Midsommardagen - precis som för fyra år sedan - fast denna gång blir det match i Basel.

ANNONS
Publicerad 2008-06-17 kl 12:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto