Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stabaeks succésvenskar nobbade: "Lite förvånad"

Sverige

Ligavinnare med tre svenskar i huvudrollerna. Men varken Johan Andersson, Pontus Farnerud eller Daniel Nannskog fick plats när Lars Lagerbäck plockade ut truppen till landslagets vinterturnering.
- De har varit så pass bra och så pass länge, så de borde ha koll, säger Stabaeks tränare Janne Jönsson till fotbollskanalen.se.

Stabaeks tog ligaguld i Norge den här säsongen. Tre svenskar var tongivande i laget - Pontus Farnerud, Daniel Nannskog och Johan Andersson. Den före detta MFF-spelaren Johan Andersson har gjort dundersuccé i tippeligan, och slutade tvåa i skytteligan på 12 mål. Skytteligavinnare: lagkamraten Daniel Nannskog på 16 mål.

Starkt jobbat av en mittfältare som dessutom är nykomling i ligan.

Janne Jönsson hade räknat med att en eller två av Stabaeks svenskar skulle få följa med till USA.
- Lite förvånad är jag. Jag vet inte hur de resonerar. De har varit så pass bra så länge. Johan har ännu mer i kroppen. Han blev utsedd till bästa nyförvärvet här i Norge.

Annons

Vilar det en förbannelse över Stabaek?
- Nej det tror och hoppas jag inte. Och det hoppas jag att spelarna inte tror heller.

Landslagsledningen har bara sett en match med Stabaek i år, vad Janne Jönsson känner till. Roland Andersson var och kollade när ett Stabaek, som redan bärgat ligaguldet, förlorade cupfinalen mot Vålerenga.
- Vi orkade inte med den riktigt.

Även om det inte blev någon norsk fägring i landslagstruppen så tror Janne Jönsson att hans gutter har framtiden för sig.
- Jag tror att de kommer att växa. Pontus har bara varit här sedan i somras och jag är väldigt nöjd med Johan.

Publicerad 2008-12-16 kl 16:47
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto