POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Stjärnorna nobbar U21-EM: "Flera anledningar"

Foto: Bildbyrån

Håkan Ericson hoppades in i det sista på Victor Nilsson Lindelöf och Emil Krafth. Men nu meddelar förbundskaptenen att de båda stjärnorna har tackat nej till U21-EM.
- Jag vill inte värdera det, utan konstaterar bara att det är så det är, säger Ericson till förbundets hemsida.

Victor Nilsson Lindelöf gör succé i Benfica. Mittbacken ryktas lämna den portugisiska storklubben i sommar - en faktor som kanske spelar in i 22-åringen beslut att tacka nej till spel i U21-landslaget i sommar.

Förutom Nilsson Lindelöf har även Bolognas Emil Krafth meddelat förbundskapten Håkan Ericson att inte heller han följer med till EM i Polen.

- Det handlar först och främst om slitna kroppar och slitna huvuden och till viss del påtryckningar från klubbar. Jag vill inte värdera det, utan konstaterar bara att det är så det är. Det finns alltid två sidor av myntet och det kan visa sig vara en fördel att den grupp som levererat resultat i kvalet också får chansen fullt ut att visa hur långt det kan räcka i ett slutspel, säger Ericson.

Förbundskaptenen har åkt på flera tunga bakslag i försvarslinjen den senaste tiden. För några veckor sedan skadade sig MFF-spelaren Pa Konate som var tänkt som ersättare i startelvan till ytterbacken Ludwig Augustinsson, som även han tackade nej. 

- Det är tre duktiga spelare som till slut har valt att tacka nej och de skulle förstås tillföra kvalitet till vår trupp. Samtidigt har vi genomfört större delen av kvalet utan de här spelarna och vi har visat att vi ändå kan nå bra resultat mot andra stora fotbollsnationer som Kroatien och Spanien, säger Håkan Ericson.

Truppen till U21-EM tas ut den 30 maj.

Publicerad 2017-05-18 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå