Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Stormare och Sahlin tror på seger mot Spanien

Marcus Wallenberg, Mona Sahlin och Peter Stormare står enade: Sverige slår Spanien i EM i fotboll.
Och det är Zlatan Ibrahimovic som ska göra målen.
Marcus Wallenberg, styrelseordförande i SEB, Electrolux och Saab:
-Det finns inget annat att hoppas på än att vi vinner. Och Zlatan gör mål, säger mina barn.

Mona Sahlin, socialdemokraternas ordförande:-Spanien är ju en så mycket tuffare motståndare, men å andra sidan - Zlatan gjorde äntligen mål och det har lossnat nu. Vi har slagit Spanien tidigare, och Spanien brukar alltid fega ur och misslyckas i stora turneringar, så jag kör samma tips som jag gjorde mot Grekland: 2-1 till Sverige.
Peter Stormare, skådespelare:-Det blir seger naturligtvis. Sverige vinner med 3-1, Zlatan är igång nu och det drar med sig hela laget.

Fredrik Reinfeldt, statsminister:
-Jag såg ju att Spanien var fantastiskt bra och vi ska vara oerhört nöjda om vi klarar oavgjort. Nu kan vi ju luta oss mot att vi vann mot Grekland och det var det verkligt viktiga.
Andreas Jonsson, speedwayförare som kör VM-tävling i Köpenhamn samma kväll:
-2-0 till Sverige och det vore kul om Henrik Larsson fick göra ett av målen. Jag är inte så intresserad av fotboll men hoppas alltid att det ska gå bra för Sverige. Själv gillar jag ishockey bättre.

Carl Bildt, utrikesminister:
-Är det fotboll? Jag tror att det går bra.
Sofia Arvidsson, tennisspelare:
-Det ska bli väldigt spännande, jag gillar fotboll. Sverige spelade ju väldigt bra i första matchen, men det gjorde i och för sig Spanien också. Men en pinne ska vi nog kunna ta.
Martin Stenmarck, artist:
-Det blir 1-1. Spanien, det är respekt. Men jag känner ändå att vi har vind i seglen nu.

Lars Ohly, vänsterpartiets ordförande:
- Dessvärre har jag före EM tippat att vi förlorar mot Spanien. Och jag har nog ingen anledning att ändra på det med tanke på Spaniens fantastiska spel mot ett väldigt bra Ryssland. Även om vi vann mot Grekland - och jag är oerhört nöjd med spelet i andra halvlek - så tror jag inte att det räcker till mot Spanien. Jag tror att Spanien är för svåra, men ingen blir gladare än jag om jag har fel.

Henrik Hjelt, komiker:
-2-1 till Sverige. Det är dags för Ljungberg och Henke att kliva fram och göra mål nu.

Maud Olofsson, centerpartiets ordförande:
-1-0. Spanien är ett tufft motstånd, men Sverige är väldigt samspelt och våra stjärnor gör bra ifrån sig. Fredrik Ljungberg gör målet.
Rolf Hammar, Vasaloppsgeneral:-Matchen slutar 1-1 och jag kommer absolut att se den. Fotboll på denna nivå är alltid intressant att följa. Jag tror att Holland vinner EM. Annars så följer jag med den lokala fotbollen via tidningarna.
Jan Björklund, folkpartiets ordförande:-2-1. Sedan är det bara framåt och uppåt som gäller.
Nic Schröder, skådespelare och programledare:-2-2. Båda lagen verkar väldigt nöjda med respektive start på turneringen och ser avancemang någonstans där framme. Jag tror att det kan bädda för ett trevligt och öppet spel med viss oskärpa i försvarslinjerna. Och någonstans vid en likaställning, 2-2 eller 3-3, kommer de att lägga ner kampen. Förmodligen när det är tjugo minuter kvar.
Göran Hägglund, kristdemokraternas ordförande:-1-1. Spanien är ett lag som innehåller många av de duktigaste individualisterna i Europa, men Sverige har lagandan och förmågan. Målet kommer från Markus Rosenberg.
Erik Edman, skadad landslagsback:-Oavsett siffror vore oavgjort ett jättepositivt resultat. Seger vore en dröm.
Thomas Bodström, f d justitieminister:-1-1. Spanien blir svårt, men det är skönt att vi inte behöver vinna eller spela oavgjort. Jag tror att vi följer vår tradition och går till kvartsfinal.
Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister :-Tyvärr vinner Spanien, med 2-1. Skälet är helt enkelt att de spelar för bra.
Lassi Karonen, OS-roddare:-2-1 till Spanien, de blir lite för svåra för Sverige. Det är ju lite svajigt vilka som spelar eller inte, men jag tror att Henke gör Sveriges mål. Eller Anders Svensson.
Eskil Erlandsson, jordbruksminister:-2-0. Jag tror på vinst. Sverige sparade Zlatan lite senast och nu har han blivit starkare. Jag tror att Sverige går till semifinal.

Publicerad 2008-06-13 kl 11:28
Annons
Annons
Annons