Storseger för U21-landslaget - Strandberg tvåmålsskytt

U21-EM

Sveriges U21-landslag tog en viktig seger i jakten på EM nästa sommar.
Det blev storseger med 4-0 mot Malta, efter bland annat två mål av Carlos Strandberg.

Sverige chocköppnade kvalmatchen till U21-EM borta mot Malta och redan efter fyra minuter gav vänsterbacken Joel Andersson laget ledningen.

Fler chanser skapades och efter en halvtimme utökade Malmö FF:s Carlos Strandberg ledningen till 2-0.

Samme Strandberg satte sedan trean efter en timmes spel, innan Erdal Rakip spikade slutresultatet 4-0 med sju minuter kvar.

Segern gör nu att Sverige kliver förbi Belgien upp på första plats i kvalet i och med bättre målskillnad. Det återstår tre matcher av kvalet och i den sista matchen den 16 oktober möts just Sverige och Beligen på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Sveriges startelva: Oscar Linnér - Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Franz Brorsson, Joel Andersson - Jonathan Levi, Erdal Rakip, Isak Ssewankambo, Svante Ingelsson - Carlos Strandberg, Jordan Larsson.

Publicerad 2018-06-07 kl 19:26