Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Strömberg om Holméns succé: ''Han har blivit ett förstaval''

Samuel Holmén har växt ut till ett förstaval i landslaget. Det tror SVT:s och Viasat Sports ansedde expert Glenn Strömberg.

- Han är ett förstaval tillsammans med andra aktuella om den platsen. Men för mig går fortfarande Christian Wilhelmsson före. Vi har ingen så internationell som honom på den positionen. Men Samuel visar att han kan vara med, betygsätter Strömberg för FotbollDirekt.se.

Det förra Italien-proffset aktar sig för de stora orden. Det han sett har varit bra. Lovande. Inte något genombrott men en spelare som tagit ett stort steg mot en ordinarie plats. Anmärkningsvärt för många med tanke på att Holmén så sent som förra hösten fick hård kritik i sin första riktigt stora internationella match när Elfsborg mötte Valencia på bortaplan i Champions League-kvalet. Strömberg ser det inte på samma sätt: - Jag är sällan svart eller vit och tänker inte vara det den här gången heller. Jag vet hur svårt det kan vara att spå någons utveckling. Att han lyft sig ett snäpp tror jag inte har så mycket att göra med att han plötsligt blivit en så mycket bättre fotbollsspelare, utan mer om hans självförtroende, resonerar Glenn Strömberg.

- Han har tidigare varit lite blyg. Men det är förståeligt. I början tar man bara sin position och försöker undvika misstag. Det är som någon som springer en kilometer på tre minuter och sedan plötsligt springer en halvminut snabbare. Så mycket bättre löpare har inte den personen blivit för det.

Ge oss din bild av Samuel Holmén?
- Han är ganska allround. Klok. Arbetsvillig.

Om du vore hans personlige tränare - vad saknar han?
- Han saknar nog inte direkt något. Jag vill kanske se honom våga göra mer saker. Ta fler initiativ, bli lite mindre anonym. Men det är säkert något som kommer.

Vad tror du flytten från Elfsborg till Bröndby betydde?
- Det kan säkert ha varit positivt att lämna Elfsborg. Det är lätt att gå i samma fotspår för länge. Nytt leverne och nytt innehåll kan bli ett lyft och det verkar det ha blivit för honom.

Publicerad 2008-10-12 kl 15:07
Annons
Annons
Annons