Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage: Ledsamt för svensk fotboll

Sverige

Zlatan Ibrahimovic har rört upp känslor med sitt uttalande om damfotbollen. Nu svarar damlandslagets förbundskapten, Pia Sundhage.

– Det är tråkigt och ledsamt, säger Sundhage till SVT Sport.

Kritiken fortsätter mot Zlatan Ibrahimovics jämförelser mellan herr- och damfotboll. Flera landslagsprofiler har uttryckt besvikelse över att Sveriges största stjärna ser ner på damfotbollen.

Och även damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage, med två OS-guld och ett VM-silver på meritlistan, anser att uttalandena är olämpliga.

– Det är tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund, säger hon till SVT Sport.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson har gjort sig oanträffbar och vill inte heller skriftligen svara på TT:s frågor om Zlatan Ibrahimovics uttalanden. Han hänvisar i stället via förbundets kommunikationschef Camilla Hagman till förbundets hemsida svenskfotboll.se där information kommer att läggas ut under annandagskvällen. 

ANNONS
Publicerad 2013-12-26 kl 10:54
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto