POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Svennis hyllar Lagerbäck

Lars Lagerbäck får ofta kritik för att han inte föryngrar landslaget. Men Sven-Göran Eriksson är full av respekt för Sveriges förbundskapten.
- Lagerbäck tycker jag har gjort ett fantastiskt jobb, säger han till fotbollskanalen.se.

Sven-Göran Eriksson tror att Lars Lagerbäck kan ta Sverige till ytterligare ett slutspel inför starten av VM-kvalet.
- Det är en tuff grupp, väldigt tuff men jag tror att Sverige kvalar in, det har de gjort i många, många år och det tror jag att man klarar igen, säger han.

Lars Lagerbäck får kritik för att han inte föryngrar. Du tog ut Theo Walcott, 17, till VM 2006 – vad krävs av en tränare för att våga ungt?

- Haha, du, jag blev lite kritiserad för att jag tog med en ung spelare den gången. Jag vet inte, Lagerbäck tycker jag har gjort ett fantastiskt jobb, det är bara att gratulera och jag hoppas att han fortsätter och att han fortsätter att göra ett bra jobb.

Så kritiken kan han ta lätt på?
- Absolut, det är inte bara att säga att man ska ta in unga spelare, de måste vara bra nog. Att vara ung är bra men det räcker inte, du måste vara ung och bra.

Hur ser du på 3-5-2 som Sverige nu provar?
- Jag har provat det ibland och när det gäller spelsystem är det viktigt att du har spelare som passar det, och det är än viktigare i ett landslag för du kan inte gå ut och köpa spelare som passar systemet som du kan i ett klubblag. Har du material så att du kan spela 3-5-2, varför inte?

Fast ska Sverige köra det, där få spelare är vana vid 3-5-2?
- Du, jag lämnar det till Lagerbäck.

Publicerad 2008-09-02 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå