Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Svensk träningsrapport - Fredag

Här kan du följa fredagens svenska träning i Lugano.

12.17 Passet slut.

12.16 Nu kliver nästan alla spelarna av träningen. Passet verkar vara över och det är betydligt kortare än under torsdagen. Dags för stretching och en del bollekar för de som gillar det. Nu väntar först presskonferens med Ibrahimovic och därefter blir det öppet hus hos landslaget med start 14.00.

12.14 Alexandersson kliver av efter att blivit stämplad på högerfoten. Ser ut att ha rejält ont när han tar av sig dojan och haltar omkring. Marcus Allbäck kör ett eget, tungt fitnesspass med armhävningar. Wilhelmsson får fötterna inspekterade av sjukgymnasten och läkaren Anders Valentin.

12.13 Väldigt engagerat kring matchen för de som fortsatte träningen. Visade sig att en del kunde kliva av redan efter en timme. Bland dem Zlatan Ibrahimovic som sitter på en bänk med fotbollschefen Lasse Richt, Johan Elmander och en del andra ledare.

12.12 Henrik Larsson kliver av med naprapaten Johan Allgulander och går av träningsplanen.

12.08 Lite oklart läge kring träningen. Cirka 15 spelare kör vidare i ett tvåmålsspel med sex i varje lag. Bland dem målvakterna, Mellberg, Andersson, Källström, Ljungberg och Svensson. Ibrahimovic har satt sig på bänken med Wilhelmsson och Elmander. Han ser inte så glad ut som tidigare under lägret. "Jag vet inte vad som gäller, det är säkert individuellt," säger presschefen Thomas Saleteg. "Ni får fråga Zlatan".

12.05 "Ibra" verkar störd av något. Kanske knät? Och han lämnade planen och satte sig på bänken på egen hand.

12.02 Ibrahimovic lämnar träningen och missar därmed den vanliga: "Yes-siganleringen".

12.02 När Lagerbäck bryter så snackar Ljungberg och Ibrahimovic taktik med varandra. Ljungberg pekar och gestikulerar om röreslemönster.

12.01 Tungt för Elmander att återigen agera grekisk anfallare på en kant. Nog inte vad han tänkte sig efter ett EM-kval som ordinarie.

12.00 Även en del 4-4-1-1 slipande i dag. Så fort "grekerna" har bollen tar Larsson position framför mittfältet. Mer sällan att Ibrahimovic gör det.

11.57 Christian Wilhelmsson visar fortsatt grym form. Han verkligen vill ha bollen och agerar med grymt självförtroende. Ljungberg visar mindre på andra kanten, men han har mindre att bevisa.

11.55 "Det får inte bli för plottrigt", skriker Lagerbäck när ett "svenskt anfall" rinner ut.

11.39 Daniel Andersson byter med Linderoth som defensiv mittfältare framför mittbackarna. Även Mellberg kliver ut och byter med Stoor. Källström är aktiv i offensiven. Intressant att Wilhelmsson och Nilsson matar inläggen från varsin kant. På andra sidan har Alexandersson som är möjlig/trolig högerback klivit in och ersatt Seb Larsson. Ljungberg matar på på vänsterkanten. Att döma av det är det bara osäkert på en kantposition: mellan Seb och Chippen - annars är kanterna klara: Vänster: Nilsson och Ljungberg. Högerback: Alex

11.28 Efter en genomgång med Lagerbäck delar spelarna på sig. Mellberg och Hansson är mittbackar i en övning där Linderoth är mittfältare i en defensiv mot ett anfall med H Larsson och Zlatan som backas upp av Daniel Andersson och Kim Källström. På vänsterkanten är Micke Nilsson och till höger är det Chippen. PÅ andra halvan en liknande övning där Seb Larsson kör högerkant och Ljungberg vänsterkant med Allbäck och Elmander som anfallare och Rosenberg som mittfältare. På försvar är det Granqvist och Majstorovic med Svensson framför.

11.21 Alla tränar för fullt och Rosenberg är den som har lindat knä. Ljungberg kör säkert med sitt vanliga skydd men det syns inte utåt.

11.19 Lagerbäck och Andersson kör en liten konferens när Andersson hämtar stänger ihop med förbundskaptenen. Samtidigt har de andra ledarna förutom Lennart Ljung (tar hand om målvakterna) och Paul Balsom (styr utespelarna) samlats i mitten.

11.12 Inte lika mycket löpning på värmningen hittills utan spelarna kör passningar i fem grupper om fyra och fyra. Ibrahimovic kör med Rosenberg, Wilhelmsson och Majstorovic. Ljungberg med Elmander, Alexandersson och Linderoth.

11.05. Zlatan kliver in och först då kallar Lagerbäck ihop spelarna som fått vänta.

11.04 Jag förlorade. Ljungberg är nästsist in. Därmed rök hans svit på träningar där han kommit in sist, lagkaptenen hade två raka.

11.03 Inga superstjärnor än.

11.00 Officell starttid för träningen. Saknas bara två spelare: Ljungberg och Ibrahimovic efter att Alexandersson och Linderoth var sist in av de andra. Tobias Linderoth tjuvstartade med specialträning, enligt TT. Han tränade starter och ruscher på löparbanan.

10.58 Ännu ingen av superstjärnorna Zlatan och Ljungberg inne. Just nu gamblas det på pressläktaren om vem som vinner kampen om att komma in sist. Jag går "all in" på Ljungberg.

10.56 Nu börjar de första utespelarna komma in. Olof Mellberg värmer själv och Larsson, Andersson, Svensson, Hansson, Elmander, Stoor och några till kör gris med en boll.

10.50 Förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer och landslagets överledare Kenneth Håkansson kommer in på löparbanorna för att studera träningen.

10.49 Alltfler medier anländer till läktaren. Ingen publik i dag heller. Landslaget kommer under EM bara köra två öppna pass för allmänheten och det ena var i onsdags och det andra är efter EM-premiären.

10.48 Rami Shaaban och Andreas Isaksson kommer ut gemensamt till värmningen. Under Ljungs ledning börjar de värma med varsin boll i det ena straffområdet.

10.46 Johan Wiland är först ut av spelarna på planen. Elfsborgs målvakt är trea i truppen.

10.37 Målvaktstränaren Lennart Ljung är först ut på plan med Blåvitts sjukgymnast Johan Sandberg. Ljung har en lång karriär bakom sig som spelare. Så här står det i Wikipedia: "Lennart Ljung, född 1949, är en svensk före detta fotbollspelare, målvakt, numera målvaktstränare. Lennart Ljung var under många år målvakt i Halmstads BK. Mellan 1972 och 1981 spelade han 209 matcher i allsvenskan och var med och tog klubbens två första SM-guld, 1976 och 1979. Han ses, i konkurrens med Håkan Svensson, allmänt som klubbens bästa målvakt genom tiderna. Numera är Ljung målvaktstränare i Sveriges landslag samt sedan slutet av 2006 även i Halmstads BK. Han har tidigare varit målvaktstränare i HBK säsongerna 1982, 1986 och 1993 och även tränat Alets IK. Lennart Ljung är även idrottslärare på Kattegattsgymnasiet i Halmstad."

09.58 En sak är säker, det blir drag på den svenska presskonferensen. Zlatan Ibrahimovic sitter på podiet och intresset är givetvis stort från svenska medier, men även utländska är intresserade av den enda riktiga superstjärnan i laget. Lägg till att det bara är sju mil till Milano och de italienska medierna som inte talat med svensken på länge. Bland annat bojkottade han ju dem efter att ha skjutit Lo Scudetton till Inter.

09.56 Regntunga skyar för tredje dagen i rad i Lugano när landslaget ska köra det sista öppna träningspasset före EM-premiären Grekland på tisdag. Därefter väntar tre stängda pass där man ska nöta in de sista varianterna som ska sänka grekerna. Planen på Cornaredo färdiställs just nu för passet. Bollar och västar är på plats men ännu dröjer spelarna.

Publicerad 2008-06-06 kl 12:56
Annons
Annons
Annons