Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenska spel stoppar spel på Lunds BK: "Vi har noterat oddsavvikelser"

Sverige

Just nu kan man inte spela på Lunds BK på Svenska spel.
Sydsvenskan rapporterar att det beror på oddsavvikelser vid vissa av lagets matcher.

Foto: Bildbyrån

Lunds BK:s hemmaplan Klostergårdens IP.

Lunds BK spelar i Ettan Södra.

I en artikel i Sydsvenskan rapporterar man att det just nu inte går att spela på laget på Svenska spel. Enligt Svenska Fotbollförbundet beror det på att det har upptäckts avvikelser i oddsen vid vissa av Lunds matcher. 

- Jag kan inte säga mer än att vi noterat att det varit oddsavvikelser på vissa av Lunds BK:s matcher, säger Johan Claesson, integrity officer på Svenska Fotbollförbundet.

Varken förbundet eller Svenska spel kan kommentera utredningen närmare. Men Svenska spels integrity officer Andreas Arver beskriver av vilka anledningar bolaget tar ett lag ur spel.

Annons

Vi följer oddsmarknaden väldigt noggrant hela tiden. Ibland ser vi avvikelser från det förväntade, och då utreder vi alltid och kikar på varför. Vi har en försiktighetsprincip eftersom vi vill erbjuda spel till våra kunder på sjyssta villkor, säger han till Sydsvenskan.

Lunds BK:s ordförande Håkan Kerrén tycks inte ha någon särskild insyn i utredningen, men säger att ämnet matchfixning är något som klubben pratar med spelarna om.

Det här är inget obekant för någon, det sker ju. Man bara hoppas att det inte sker i vår organisation, säger han.

Publicerad 2022-09-28 kl 09:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto