POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Svenska transferfönstret öppet: "Exceptionell situation"

Foto: Bildbyrån.

Eric Smith, Alexander Farnerud.

Nu är det möjligt för de svenska klubbarna att registrera spelare.
Det extra transferfönstret är öppet.
- Det är helt klart en exceptionell situation, Göran Blomgren på SvFF:s övergångsavdelning, till Fotbollskanalen.

Förra veckan gav Fifa tummen upp för ett extra transferfönster i Sverige, mellan den 31 maj och 13 juni. Svenska Fotbollförbundet klubbade sedan igenom att tillåta ett extra transferfönster nu är det fritt fram för klubbarna att värva och registrera spelare.

Göran Blomgren på SvFF:s övergångsavledning menar att det har varit svårt att förutspå vad som kommer att ske under de här två veckorna. Mycket är ovisst och osäkert.

-Vi har spekulerat innan det här vad som kan tänkas hända. Som allting annat i de här tiderna så känns det som att man inte har en aning, rent ut sagt. Det är så otroligt många olika aspekter, som också handlar om vad andra länder gör. Det har betydelse på vad som kan tänkas hända. I den här världen får man vara beredd på det mesta, säger Blomgren till Fotbollskanalen.

Det är alla tänkbara scenarier som ni har i åtanke?
- Det handlar framför allt om att vara förberedda. Det är vår roll i det här och sedan försöka svara på de frågorna som kan uppstå. Men det är helt klart en exceptionell situation. Det är svårt att veta något i förväg, det är helt omöjligt. Vi finns på plats och olika föreningar hanterar det på olika sätt, exempelvis om de var klara eller inte. Det kan naturligtvis ha hänt saker under den här perioden.

Har det varit tryck under förmiddagen med tanke på att fönstret nu är öppet?
- Det är svårt att ha grepp om det. Allt görs elektroniskt på det viset, så det läggs in i olika omgångar. Det är svårt att svara på. 

De frågorna ni får just nu, vad handlar de om?
- Det är allt möjligt, exempelvis vad det här för påverkan på regelverket. Vi har inte alla svar på rak arm om vad som händer i den här speciella situationen. Nu är fönstret öppet och det är möjligt att registrera spelare.

I och med att fönstret är öppet får klubbar registrera spelare som annars hade blivit spelklara vid nästa ordinarie transferfönsters öppnande, bland annat kan en klubb som IFK Göteborg registrera värvningarna av Alexander Farnerud och Jakob Johansson medan IFK Norrköping kan registrera lånet av Eric Smith från Gent. I Sverige inträffar nästa ordinarie transferfönster mellan 15 juli och 11 augusti.

Publicerad 2020-06-01 kl 13:04
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto