POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Svenske spionen har nollkoll på Finlands spel: "Jag kan ju inte trolla"

Finlands tränarcirkus ställer till det rejält – för Sveriges spion. Peter Wettergren har knappt kunnat scouta motståndarna alls.
- Jag kan inte trolla, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 7 juni möter Erik Hamréns blågula manskap rivalen Finland i ett landsderby av EM-kvalet. Men det finns ett problem. Sedan Stuart Baxter avgick i vintras har de finska lejonen rört om i grytan – inte mindre än tre gånger.

Först klev Olli Huttunen in som vikarie, sedan ersattes han av Marko Kanerva, och för någon månad sedan anställdes gamle storspelaren Mika-Matti Paatelainen. Ganska rörigt för Elfsborgs Peter Wettergren som har i uppdrag att granska Finland för Sveriges räkning.

- Det blir ju ganska svårt för mig att veta hur deras organisation ser ut, säger han till fotbollskanalen.se.

De tre matcher Wettergren kollat in på plats har varit under Kanervas ledning, och skulle laget fortsätta i samma innötta hjulspår, då har Wettergren en god inblick i hur finnarna agerar på planen.

- Då har jag bra koll, då känner jag att jobbet jag gjort varit värt mödan. Sedan ska man ju betona att jag lärt mig mycket om de olika spelarnas individuella skicklighet, och det bär jag med mig också, säger Wettergren.

Vad har imponerat mest på dig i det finska laget hittills?
- De har ett duktigt lag, som framför allt försvarat sig bra. Jag har sett dem mot starkt motstånd: Belgien borta, Turkiets U23-landslag och mot Portugal med absolut bästa uppställning. Då har Finland gjort det fint och inte släppt till mycket bakåt alls.

Innan Sverige tar emot finnarna på Råsunda ska de blåvita möta San Marino i föregående omgång. Kanske inte en match där Wettergren kan dra några häpnadsväckande lärdomar.

- Jag får säkert lite tankar om hur de vill jobba med sitt anfallsspel. Och förhoppningsvis även i försvaret – för någon gång kommer ju San Marino att ha bollen också. Men det blir kanske inte så som det brukar vara, säger han.

- Spelar de som förut är jag trygg med deras idéer. Men det är omöjligt att sia om hur den nye förbundskaptenen tänker. Ändrar han mycket så… jag kan ju inte trolla, säger Wettergren.

Publicerad 2011-05-13 kl 18:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå