Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson räknar inte med spel: "Kanske större förhoppning nu"

Foto: Scanpix

Anders Svensson, 37, fick äntligen starta i landslaget.

Facit: två segrar.

- Gjorde två bra matcher men det är inte säkert att jag får spela igen.

Efter EM-slutspelet var förbundskapten Erik Hamrén tydlig med att Anders Svensson inte är en startspelare. I samband med VM-kvalets start sa Hamrén apropå att mittfältaren tappat i status:

- Två månader kan vara lång tid i fotboll. Man får ha respekt för tidens tand. Anders tillför mycket till det här laget. Han coachar de här yngre spelarna, precis som han gjort under alla januariturnéer. Han tar ett stort ansvar och accepterar sin roll. Om jag inte tycker att han ska spela från start så accepterar han det. Vi har ett par som kan bli riktigt, riktigt bra och ska ta över så småningom. Jag är jätteglad att Anders vill köra på ett tag till även om han just nu inte har en säker, ordinarie plats.

I samband med matcherna mot Österrike och Färöarna i juni fortsatte Hamrén att försvara sin inställning:

– Det känns inte som att han håller i 90 minuter. Jag ser inte honom som en startspelare.

När det var dags för VM-kvalen mot Irland och Kazakstan ändrade sig Erik Hamrén och satsade på Svensson från start. Resultatet var två svenska segrar och Svensson blev segerskytt mot Irland.

Ändå är inte mittfältaren säker på spel på fredag.

- Man kan säga att jag har större förhoppning att spela från start denna samlingen än vid förra samlingen. Jag gjorde två bra matcher senast men det är ingen försäkran om att jag ska spela igen, säger Anders Svensson.

Med Albin Ekdal borta måste det väl handla om vem du vill ska spela bredvid dig?

- Eh, det är som jag sagt hela tiden, det är fyra innermittfältare med här och det är alla duktiga spelare och det är upp till Erik att välja dem som kan göra det bästa jobbet och den bäst matchen mot motståndet för dagen.

Snackar du med Hamrén om vem du föredrar bredvid dig?

- Det tror jag inte. Varför skulle jag göra det? Vet ju inte ens om jag själv spelar.

Förutom i landslaget så har Svensson visat klassen i Elfsborg, som mot Standard Liège i torsdags. Han kan inte riktigt sätta ord på varför och hur.

- Det vet jag inte, jag har känt mig i bra form. I Elfsborg har det gått knackigt i år och då är det svårt för en enskild spelare att göra avtryck, men i landslaget har jag inte spelat så mycket tidigare utan gjort ett par bra inhopp och sedan två matcher från start när det bra.

Anders Svensson har varit med och kvalat in till fem mästerskap sedan han var med och ordnande en plats i VM 2002 och vet vad som väntar.

- Det är en spännande match naturligtvis, som gäller väldigt mycket, och det påminner om förra samlingen och att vi behöver få med oss bra resultat. Nu är det sista samlingen och det två sista matcherna är det skarpt läge och ska vi ta oss vidare är det bra att vinna mot Österrike även om oavgjort kan räcka.

Vad gäller för att ordna seger på fredag?

- Vi kan börja med att göra fler mål, det är en fördel. Om vi ser matchen där nere så började vi ganska bra och hade några bra lägen, men vi måste göra mål på våra lägen. Nu gjorde vi inte det och de får två mål lite för enkelt. Så i jämna matcher gäller det att göra första målet och ta vara chanserna och sedan gäller att släppa till så lite chanser.

Publicerad 2013-10-08 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons