Sverige såg inte upp för ryssen

Sverige

Sverige är utslaget ur EM och det efter en dålig insats mot Ryssland.

Andrej Arshavin visade att det fanns fog för all den oro som präglat svenska medier de senaste dagarna. Han gjorde själv det knäckande 2-0-målet och efter det kunde inte Sverige resa sig. För Ryssland väntar nu Holland i kvartsfinal.

Lamslaget

Sverige var lamslaget från start och såg ofta ut som statyer när de kvicka ryska fötterna flög fram i offensiven. Anledda av Arshavin skapade Ryssland mängder av chanser och hörnor och det var bara en tidsfråga innan det skulle bli utdelning. Den kom efter ett praktanfall där Annyukov, Zyrianov och till slut Pavlyuchenko passade sig snabbt igenom det svenska försvaret. Pavlyuchenko avslutade kliniskt bakom en chanslös Isaksson och Sverige var chockat. Men Sverige fick omgående ett läge att kvittera.

Henke nickade i ribban

Henrik Larsson styr med en nick bollen i ribbans överkant. En kvittering hade emellertid inte varit särkilt rättvis och det visade sig lite senare när Rysslade radade upp heta chanser. Pavlyuchenko var ytterst nära att göra 2-0 när han träffade kryssribban.

Bra sista tio

Men Sverige spelade upp sig i slutet av halvleken och skapade en del farliga lägen. Halvltidsvilan kom därför lite olägligt för det svenska laget. Inte mindre olägligt kom Rysslands 2-0 i början av den andra halvleken. Sverige hann knappt inleda sin press för 1-1 innan storstjärnan Andrej Arshavin styrde in 2-0. Nattsvart läge för Sverige. Kim Källström kom in omgående i stället för Daniel Andersson.

Ryssland nära 3-0

Sverige försökte etablera tryck och skicka in bollar i straffområdet men där var ryssarna starka. Faktum är att Ryssland var närmare 3-0 än vad Sverige var en kvittering och det accentuerades inte minst av ett stolpskott i den 80:e minuten. En av de bittrare förlusterna för Sverige på många år, men sett till matchbilden var det faktiskt inte det minsta orättvist. Ryssland får möta Holland i kvartsfinal och chanserna där, tja, med Arshavin i en sån här form så vet man aldrig.

Publicerad 2008-06-18 kl 23:29