Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SvFF-basen: "Tomasson har bra kvalifikationer för förbundskaptensjobbet"

Sverige

Blir Jon Dahl Tomasson näste förbundskapten för Blågult?
Det vägrar Andrea Möllerberg svara på.
Men hon är säker på att han passar in i profilen.
- Jag är övertygad om att Tomasson har bra kvalifikationer, säger SvFF-basen till Fotbollskanalen.  

15:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TV4.

Se hela inslaget med Andrea Möllerberg i spelaren ovan.

Podcasten Tuttosvenskan uppgav häromdagen att tidigare MFF-tränaren är muntligt överens med Svenska Fotbollförbundet om att ta över herrlandslaget. Fotbollskanalen har tidigare kunnat berätta att SvFF träffar dansken i sin jakt på att tillsätta den vakanta tjänsten. Dessutom lämnade den förre storspelaren sitt tränaruppdrag i Blackburn i fredags, vilket möjligen kan vara ett tecken på att saker är i görningen.

En sak är säker: I nuläget kommer Andrea Möllerberg, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet, varken bekräfta eller dementera om Tomasson blir Janne Anderssons efterträdare.

- Vi kommenterar inte enskilda kandidater. Vi har en process vi känner oss trygga med. Vi är mitt i den. Jag har stora förväntningar och förhoppningar om att vi kommer att vara klara under kvartal ett. Men vi kommer inte att stressa fram en lösning och vi har de första tävlingsmatcherna efter sommaren, säger Möllerberg i Efter Fem och fortsätter:

Annons

- Jag känner mig mer insatt i processen än vad Tuttosvenskan är. Vi hoppas på Q1, men det är inte alls säkert.

Att det är en tidigare spelare som tar över efter Janne Andersson tyder i princip allting på. SvFF var nära att anställa Olof Mellberg, men det gick i stöpet.

- I den processen och kravprofilen som vi gjorde november så är det klart att vi tycker att det är bra att förbundskaptenen har bra fotbollskunskaper, kombinerat med många andra delar. Jag är övertygad om att Tomasson har bra kvalifikationer för det här jobbet, men vi är inte i närheten än av att prestera kandidaten som vi vill ha plats, säger Möllerberg.

Se hela inslaget med Andrea Möllerberg i spelaren ovan.

Publicerad 2024-02-11 kl 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto