Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
28v

SvFF bekräftar: Zlatans staty ska resas i Malmö

Foto: Bildbyrån

Turerna har varit många.
Nu bekräftar SvFF att Zlatans staty hamnar i Malmö.
- Därifrån kan jag titta ut och fundera lite grann på vad jag har betytt för Sverige och världen, säger 36-åringen till förbundets hemsida.

Det var i november 2016 som det Svenska Fotbollförbundet, i samband med Zlatan Ibrahimovics elfte guldboll, skulle hedra anfallaren med en stor staty i brons. Tanken var att den nästan tre meter höga pjäsen skulle stå utanför nationalarenan Friends Arena i Solna och resas i november 2017.

Men turerna kring statyn har varit många, och nu är det klart att den inte kommer att resas i Stockholm. Istället ska den sju och ett halvt ton tunga pjäsen placeras i Zlatans hemstad Malmö, det bekräftar SvFF på sin hemsida.

- När vi vägde in Malmö stads och MFF:s aspekter, och inte minst deras stora engagemang, i resonemangets vågskål kändes det rätt redan från början. Därför är det väldigt glädjande att nu meddela att allt talar för att det verkligen blir av, att manifestera vad Zlatan gjort för Sverige och att göra det i staden som den sagolika berättelsens första kapitel skrevs, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i uttalandet.

För MFF:s ordförande Niclas Carlnén är Malmö den rätta platsen för statyn.

För oss har det hela tiden varit självklart att statyn skall resas i Malmö och det känns riktigt bra att det nu finns en lösning i sikte, säger han.

Zlatan själv säger så här i uttalandet:

Därifrån kan jag ju titta ut och fundera lite grann på vad jag betytt för Sverige och världen, både fotbollsmässigt och som förebild. Det känns bra.

Publicerad 2018-06-03 kl 12:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons