Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF: Olsson var inte aktuell - vill att Nilsson sitter i fem, tio år

Svenska fotbollförbudets valberednings ordförande Börje Sandgren hoppas att Karl-Erik Nilsson kan bli kvar länge som förbundsordförande.
- Fem eller tio år vore det bra om en ordförande kunde sitta, säger han till fotbollskanalen.se.

Börje Sandgren har en tuff tid bakom sig. Efter två decennier med Lars-Åke Lagrell som ordförande för svenska fotbollförbundet är det dags för skifte och valberedning, där Sandgren är ordförande har haft fullt upp innan man valde Karl-Erik Nilsson till sitt förslag inför årsmötet i mars.
- Det har varit en utmaning och det har varit spännande. Intressant, utvecklande och väldigt frustrerande i vissa avseenden men framför allt har det varit väldigt lärorikt. Det är klart att man som människa tagit åt sig när det skjutits från vissa håll, och inte alltid så sakligt underbyggt, men det får man leva med om man tar på sig en sådan här uppgift och en sådant här förtroende.

ANNONS

Har det varit ett smutsigt spel?
- Det är inte ofta vi byter ordförande i svensk fotboll och det är bra att folk engagerar sig och alla kan ju inte tycka likadant. Jag anser ändå att det inte varit några personliga attacker som sårat människor utan snarare olika uppfattningar.

Lars-Åke Lagrell satt i vad som känns som en evighet, kommer Karl-Erik Nilsson sitta lika länge?
- Nej, vi har haft ambitionen att hitta en ordförande som kan ta det på heltid. Och en ordförande som i alla fall kan hålla ut ett antal år, men vi har ingen ambition att någon ska sitta i 20 år. Det gör man inte i dag. Men däremot vore det väldigt synd om det bara blev ett eller två år. Fem eller tio år vore det bra om en ordförande kunde sitta.

Varför blev det Karl-Erik Nilsson?
- Våra krav och förväntningar motsvaras bra av Karl-Erik Nilsson. Vi tycker att han har ett ledarskap som är väldigt användbart i Sveriges största folkrörelse. Han har förmågan att lyssna på folk och ta till sig saker och ting. Han kan också fatta beslut när det krävs. Sedan har han ett bra kontaktnät, han har bra erfarenheter när det gäller pojk-, flick- ungdoms-, dam- och herrfotboll och har varit med i domarkommittén och har varit vice ordförande i ett distrikt. Vi tycker att han har en bred erfarenhet och goda kontakter.

ANNONS

Susanne Erlandsson var den enda konkurrenten i slutet men Uefas förre VD Lars-Christer Olsson, som tidigare dragit tillbaka sin kandidatur, öppnade sent för att ställa upp ändå. Ändå var han aldrig aktuell, enligt Sandgren.
- Han har inte varit aktuell efter att han avsade sig. Avsäger man sig så avsäger man sig och valberedningen har inte tagit hänsyn till honom. Men hade han tagit kontakt med valberedningen hade man väl fått överväga. Valberedningen kan ju inte ta hänsyn till tredjepartsuppgifter och media.

Så att hans namn presenterades på nytt via fotbollskanalen.se spelade ingen roll?
- Det påverkade inte ett dugg vår bedömning av situationen.

Hur säker är du på att det verkligen blir Karl-Erik Nilsson som väljs av årsmötet i mars?
- Man ska aldrig säga aldrig men vi har gjort en bedömning att det finns en väldigt bred uppslutning kring vår kandidat. Sedan är det fritt fram för andra att föreslå någon annan fram till årsmötetsdagen. Men skulle jag sätta pengar på någon annan skulle jag inte sätta många kronor.

ANNONS
Publicerad 2012-01-19 kl 14:04
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto