Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF utreder VAR - som kan införas i Sverige 2021: "Här för att stanna"

Sverige 2019-12-19 kl 19:13

VAR kan bli verklighet i svensk fotboll.
SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson skriver att systemet kan införas år 2021.
”Det har kommit till fotbollen för att stanna”, skriver han på förbundets hemsida.

Foto: Bildbyrån.

I nuläget existerar inte VAR i svensk fotboll. Men år 2021 kan det bli ändring på det. Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson skriver på förbundets hemsida att SvFF:s förbundsstyrelse diskuterade frågan på ett möte i veckan och att man då kom fram till att en utredning ska göras.

”Nu sätter igång ett utredningsarbete om VAR. Ja, det har kommit till fotbollen för att stanna och nu ökar vi tempot i vårt arbete. OM det blir ett införande så handlar det om till säsongen 2021”, skriver Nilsson.

SvFF-ordföranden menar att det nödvändigtvis inte behöver vara så att videogranskning införs i svensk fotboll, utan det han vill framföra med att ”det har kommit till fotbollen för att stanna” är hur det ser ut i fotbollsvärlden i dagsläget.

ANNONS

”Fifa och Uefa har det i sina största tävlingar och många ligor i flera länder har infört det. Det är det som avses med att VAR har kommit till fotbollen för att stanna. Hur vi i Sverige ska göra får visa sig i den utredning som nu påbörjas”, skriver Nilsson i ett sms till Fotbollskanalen.

SvFF gör utredning tillsammans med Svensk Elitfotboll, Sef, och det på grund av att båda berörs av ett eventuellt införande eftersom domarnas arbete först och främst ligger på SvFF medan Sef är intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan.

- Vi går igenom olika tekniklösningar och fotbollstekniska lösningar, så det berör både Sef och Svenska Fotbollförbundet, säger Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson, tillika vice ordförande i SvFF, till Fotbollskanalen.

SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson berättar att Förbundsstyrelsen kommer att få en lägesrapporter gällande utredning i april. Vilka serier VAR kan komma att införas i är ännu höljt i dunkel.

ANNONS

”Utredningen får visa om och i vilka tävlingar som det kan bli aktuellt”, skriver Nilsson i ett sms.

Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson berättar att det är serierna på elitnivå som först och främst skulle beröras av ett eventuellt införande

- Det är elittävlingarna, från svenska cupen till elitserierna, och kanske först på herrsidan och sedan på damsidan.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto