Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tårögd "Svennis" hyllades på Idrottsgalan

Sverige

Sven-Göran Eriksson är svårt sjuk i cancer.
På Idrottsgalan hyllades tränarlegendaren.
- Ni får mig att gråta, sa "Svennis".

1:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se när "Svennis" hyllas på Idrottsgalan.

I februari förra året drog sig Sven-Göran Eriksson, 75, tillbaka från sin sportchefsroll i Karlstad Fotboll på grund av hälsoskäl. Det hela handlade om att han hade drabbats av en sjukdom.

Nyligen gick "Svennis" ut i Söndagsintervjun i P1 och berättade att han är obotligt sjuk i cancer och inte har lång tid kvar att leva. Därefter fick han stöd från stora delar av fotbollsvärlden.

- Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre. De läkare som jag har... Du kan inte vara helt säker och säga den dagen och så vidare. Det är bättre att inte tänka på det, sa "Svennis" i intervjun.

Annons

- Men man får lura hjärnan. Se det positiva i saker och ting, gräv inte ner dig för motgång, för det här är den största motgången givetvis, men gör något bra av det.

På måndagskvällen var Sven-Göran Eriksson inbjuden till Idrottsgalan som hedersgäst. En bit in i galan gick 75-åringen upp på scenen för att dela ut priset "Årets ledare" - och då fick han stående ovationer av de närvarande i Friends Arena.

Han presenterades med en hälsningsvideo från Torbjörn Nilsson, Jonas Thern, Gareth Southgate, John Terry och Wayne Rooney.

En tårögd "Svennis" tackade:

- Tackar. Tack ska ni ha. Ni får mig att gråta!

- Oj, oj, oj. Otroligt, otroligt vackert. Tack ska ni ha alla idrottsvänner. Ett jättestort tack till er och allt beröm jag får tror jag inte att jag förtjänar. Det är lite för bra, men tack ska ni ha.

Annons

Eriksson var i flera år en framgångsrik tränare i klubbar som Degerfors IF, IFK Göteborg, Benfica, Roma, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City och Leicester City. 

Han har även basat över England, Mexiko, Elfenbenskusten och Filippinerna i landslagssammanhang. 

Publicerad 2024-01-22 kl 21:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto