Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare landslagsspelarnas stöd till Domanski Lyfors: "Väldigt tagen och ledsen"

Sverige (dam)

Damlandslagschefen och den tidigare förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors har drabbats av en hjärntumör.
Nu visar flera tidigare landslagsspelare sitt stöd.
- Jag lider oerhört mycket med Marika, säger tidigare landslagsmålvakten Caroline Jönsson till Fotbollskanalen.

Foto: TT/Bildbyrån.

Caroline Jönsson, Marika Domanski Lyfors, Victoria Sandell.

På onsdagen nåddes fotbollssverige av nyheten att den nuvarande damlandslagschefen och tidigare förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors har drabbats av en hjärntumör.

"Marika Domanski Lyfors, mångårig chef för damlandslaget, har påbörjat sina läkarbehandlingar och kommer att vara sjukskriven så länge det behövs. Hur Marikas roll kommer ersättas under hennes sjukskrivning, kommer vi att återkomma om", skrev fotbollförbundet på sin hemsida.

Domanski Lyfors var förbundskapten för det svenska damlandslaget från 1996 till 2005 och innan det var hon assisterande förbundskapten i fyra år. Hon ledde landslaget till EM-silver 2001 och VM-silver 2003.

Annons

Caroline Jönsson, som hade Domanski Lyfors som förbundskapten från 1999 till 2005 reagerar på beskedet:

- Jag har haft med Marika att göra i alla roller och för mig är hon en av de viktigaste personerna som har med svensk damfotboll att göra genom alla tider, säger den tidigare landslagsmålvakten Caroline Jönsson till Fotbollskanalen.

- Jag lider oerhört mycket med Marika. Sedan tänker jag jättemycket på hennes familj såklart. För mig står hon för så mycket mer än bara fotboll. Det är jävlar anammma och envishet, en människa som vågar ta kamper och strider och en fantastisk person. När vi spelade sa hon alltid "Nu får du knyta näven i fickan och kämpa". Det blir en tuff kamp och hon behöver all hjälp och stöttning hon kan få men hon kommer knyta näven i fickan och kämpa, fortsätter Jönsson.

Den nuvarande damlandslagstränaren Victoria Sandell spelade i Domanski Lyfors landslag under hela hennes tid som förbundskapten.

Annons

- Jag fick veta det i söndags och blev väldigt tagen och ledsen. Hon är en tidigare förbundskapten för mig, min chef i dag och god vän. Hon har även varit min mentor efter min fotbollskarriär. Jag önskar henne all styrka och tillfrisknande, säger hon till Fotbollskanalen.

Tillsammans har Jönsson och Sandell gjort 246 landskamper.

Publicerad 2024-04-17 kl 14:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto