POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
24v

Tidigare SM-guldvinnare åtalas för två våldtäkter

Foto: Bildbyrån

En fotbollsprofil, som bland annat vunnit SM-guld, åtalas för två fall av våldtäkt.
Åtalet har inkommit till Stockholms tingsrätt under torsdagen.
- Det är samma tillfälle men en paus mellan tillfällena så jag menar att det är två gärningar, säger åklagare Daniel Suneson till Fotbollskanalen.

För drygt två månader sedan greps en man i 60-årsåldern, med flera SM-guld på meritlistan från den aktiva karriären, misstänkt för våldtäkt. Senare anhölls den tidigare SM-guldvinnaren. Våldtäkterna ska ha ägt rum i mannens lägenhet efter en middag, då hans fru låg och sov i ett intilliggande rum. Enligt åtalet, som Fotbollskanalen tagit del av, ska fotbollsprofilen, mot kvinnans vilja, dragit ned hennes byxor och särat på hennes ben och därefter tvingat henne med sin kroppstyngd.

Åklagare i fallet, Daniel Sunesson, anser att han tillräckligt god bevisning i fallet för att kunna väcka åtal.

- Bevisningen bygger på målsägandes berättelse med stöd av personer som hon har berättat för i nära anslutning till händelsen. Dessutom finns den här ljudinspelningen som jag menar styrker sexualbrott, säger Suneson till Fotbollskanalen.

Åtalet gäller två fall av våldtäkt, där bägge brotten ska ha ägt rum under samma natt.

- Det är samma tillfälle men en paus mellan tillfällena så jag menar att det är två gärningar, säger Suneson.

I båda fallen finns ett andra yrkande om "oaktsam våldtäkt" från åklagarens sida. Den nya rubriceringen infördes i samband med den nya samtyckeslagen tidigare i år.

- I första hand menar jag att han har känt till att det inte varit frivilligt från målsägandens sida. Skulle jag inte lyckas bevisa det menar jag att han i vart fall varit grovt oaktsam.

Själv har mannen hävdat att den sexuella handlingen, som enligt åklagaren går att likställa med våldtäkt, skedde under samförstånd.

- Jag frågade "Är det skönt?" vid flera tillfällen och hon svarade "mmm". Det var liksom inga problem. Hon var med på det, sa mannen i ett förhör, som Fotbollskanalen har tagit del av.

Rättegången mot mannen börjar nästa vecka. Huvudförhandlingarna förväntas pågå under två dagar.

Publicerad 2018-12-06 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå