Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Träningsrapport från landslaget - Källström som defensiv mittfältare?

Fotbollskanalen.se bevakade landslagets träning i Graz. Texten läses nedifrån och upp.

12:33 Övningen och träningen över och samling vid mittlinjen. Nu är det lätt nedjoggning o fritt bollande som avslutning. Ovanligt svårt att gissa startelva menar kollega Ekwall.

12:31 Holmén vill revanschera sig från den där missen tidigare, Han är sjukt het nu och dribblar på. Lagerbäck ger dock bara beröm för direktpass och Rasmus Elm får goda vitsord av förbundskaptenen.

12:30 Nannskog går ner och möter mycket. Safari stoppar Seb Larsson två gånger om och får beröm och på andra sidan fintade just Holmén bort Nilsson. Lite mer allvar nu. Nu slåss spelarna om startplatser.

12:20 Källström slår dock två passningar i rad – för vardera laget. Om än i högt tempo.

12:19 Källström kör alltså centralt i båda lagen. Han blir defensiv i morgon alltså?

12:15 Nu är det gula västar igen. Källström länkar mellan båda lagen. I västlaget: Eddie; Adam J, Olof M, Daniel M, Safari – Rasmus Elm, Källström, Holmén – Berg, Rosenberg

I andra: Nilsson, Hansson, Granqvist, Edman – Källström ( som def)- Seb Larsson, Viktor Elm, Chippen – Nannskog.

12:14 En komplicerad övning har fått sitt slut. Nu blir det drickpaus..Edman och Källström bollar istället för att dricka. De verkar sugna.

12:11 Äntligen. Rasmus Elm hittar ett fint inlägg till Berg som skjuter bollen i mål på volley via Isaksson.

12.10 : Edman gör ett dåligt inlägg och Källström skjuter högt över…

12:08 Nannskog svär över missad nick. Det ser som skrivet inte klockrent. ”Hellre djupled än sidled”, vädjar Lagerbäck efter ett par tama korta pass i en övning som bygger på att det ska gå snabbt. Roland A. vill se mer tydlighet. Safari slår ett svagt inlägg.

12:07 Övningen bygger på att bygga anfallet bakifrån och med snabb överföring via mittfältet. Det går så där…Lagerbäck berömmer Rasmus Elm för att han kör ett tillslag.

12:06 Det har slutat snöa!

12:05 Rosenberg och Berg lär väl starta på topp mot Österrike. De kör anfallspar i den här övningen.

12:02 Lagerbäck tycker att Holmén gör en för snabb ”överlappning” till Edman.

12:00 Nu blir det lite rejäla övningar. Defensivt ställer Mikael Nilsson och Safari upp på varsin kant och Adam J och Edman som alternativ. Samtliga mittbackar samlade – alltså Mellberg, Majstorovic, Granqvist och Petter H.

11:57 Jora. Det fortsätter att snöa. Lagerbäck samlar sina utespelare medan Lennart Ljung, målvaktstränare värmer målvakterna.

11.55 Det är två träningsplaner bredvid varandra här i Graz. Landslaget väljer vanligt gräs före konstgräs.

11.55 Viktor Elm kör först av alla. Är det en slump eller har Broakulla tagit över helt?

11.54 Kort övning. Spelarna går över till andra delen av plan och kör redskapsklassiker med tre korta jämfotahopp följt av snabba steg över utlagda pinnar o sedan en rusch. Den håller tydligen.

11.52 Dagens lag: Micke Nilsson, Källström, Majstorovic, Nannskog, Viktor Elm o Mellberg.

11.49 De gula västarna kommer på. Fystränare Balsom skanderar två tillslag. Haglet? Det är tillbaka och får mig att framstå som en idiot då jag sitter under min jacka och skriver.

11:43 Övningar med korta och långa bollar. Uppdelat i grupper på sex man. Kim o Mellberg kör med Chippen, Granqvist, Rosenberg o Masjstorovic.

Bröderna Elm kör med Safari, Nannskog, Adam Johansson och Berg.

11.40 Så även löpningen. Dags för övningar!

11:37 Spelarna löper fortfarande i en liten cirkel och det känns logiskt med tanke på kylan. Alla utom Majstorovic och Edman kör vantar.

Chippen, Mellberg, Kim och Edman kör mössa.

Haglet börjar stanna av…

11.35 Mellberg som inte var med på gårdagens träning kör idag. Källström och Micke Nilsson som tog det lugnt är också med. Inga skadebekymmer att rapportera.

11.33 Nu kommer haglet – samtidigt som spelarna tar en joggingtur. Får man hänga på?

11.32 Lagerbäck samlar ihop spelarna sedan de joxat fritt med varandra. Bröderna Elm körde ihop. Skräll.

11.28 : Landslaget kör sitt andra träningspass i Graz och det är - om möjligt - än kyligare idag jämfört med igår Det finns inte ett tecken på att det finns en sol överhuvudtaget när man tittar sig omkring den lokala träningsanläggningen och än mindre upp mot himlen.

Publicerad 2009-02-10 kl 14:03
Annons
Annons
Annons