POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Träningsrapport tisdag: Svordomar och Zlatan

Fotbollskanalen.se är på plats och rapporter direkt från landslagets träning.

13.49 Stoor sätter äntligen en boll bakom Wiland. Därefter är matchen över och även träningen. Det blir ringen och nerjoggning.

13.48 Linderoth går på hockeystyrning när han skjuter tungt i riktning Ibrahimovic. Inter-anfallaren tar tre touchs och Isaksson räddade.

13.47 Närmare spel mot ett mål och till och med Mellberg är framme i friläge. Isaksson räddar och är målvakten så bra på lördag håller han nollan. Alla i andra laget jublar när Granqvist skjuter tungt men över. Bästa chansen?

13.46 Ibrahimovic lägger sig italienskt och alla inklusive Lagerbäck garvar när han försöker få straff i ett friläge. Men icke.

13.45 Ibrahimovic spräcker äntligen nollan och sprätter in bollen. Tätt därefter är han nära ett till, men Isaksson visar form.

13.44 Isaksson gör en mäktig parad när Ibrahimovic väggar sig igenom. ”Neeej,” skriker Inter-anfallaren.

13.41 Stoor vinner en tuff närkamp med Linderoth. Lärt sig i Premier League? Tätt därefter rånar Holmén Källström på ett bra läge, precis när Lyon-spelaren ska skjuta är bollen bortpetad.

13.40 Småmålsspel i sjumannaformat med bara två touch tillåtna. Isaksson, Ibrahimovic, Majstorovic, Linderoth, Larsson, Källström, Rosenberg, Mellberg, Andersson och Wendt i ena laget. Resten i andra. Ännu inga mål.

13.36 ”Bra där, grabbar”, skriker Roland Andersson och det är samling i mitten.

13.35 Granqvist är rätt på hugget och bryter en hel del.

13.34 Kim Källström missar en djupledsboll och hans dubbla svordom ihopsatt med ordet boll ekar över Stadion.

13.33 Återigen snyggt samspel mellan Källström och Ibrahimovic men Inter-anfallarens avslut är för tamt.

13.31 Viktor Elm nickar in ett snyggt mål bakom Wiland efter Nilssons precisa inlägg. ”Klapp, klapp, enkelt,” gormar Roland Andersson.

13.29 Petter Hansson har bytt med von Schlebrügge som nu är mittback. Marcus Berg snor ett läge från Mikael Nilsson som har bättre vinkel, men anfallaren är sugen. Skottet blir så där.

13.28 Ska inte säga att Zlatan trollat men han verkar inte påverkad av knäet. Just nu leker han och Källström och till slut rullar Inter-anfallaren bollen förbi Isaksson.

13.26 Mikael Nilsson byter plats med Fredrik Stoor som alltså är central mittfältare. Skönt för Granqvist att få vara mittback efter att mest ha varit anfallare på träningen inför mötet med Frankrike.

13.24 Kim Källström är som oftast het på träningen. Han och Zlatan har snackat en hel del under passet och verkar försöka hitta varandra. Kim står för ett par bra pass.

13.20 Wiland – Mellberg, Majstorovic – Larsson, Andersson, Linderoth, Källström, Wendt – Ibrahimovic, Rosenberg är ena laget. Isaksson – Granqvist, Hansson – Stoor, Nilsson, Holmén, von Schlebrügge, Wilhelmsson – Berg, Elm är andra gänget. I mitten står Roland Andersson och gormar och är inte helt nöjd sett till hans tonläge. Ingen kan klaga på hans engagemang.

13.16 Mikael Nilsson och Max von Schlebrugge är centrala mittfältare i B-laget med Samuel Holmén framför sig.

13.12 Första uppdelningen och Rosenberg bildar anfall med Ibrahimovic med Källström bakom och Linderoth som balans ihop med . Backar mot dem är Hansson och Granqvist med Stoor till höger och Chippen till vänster. På andra sidan anfaller Berg och Elm mot Majstorovic och Mellberg

13.05 Drickapaus för spelarna. Man förbereder för större övningar på Stadions gräs. Solen har dock gått i moln och det är väldigt mycket höst nu över Djurgårdens hemmaarena. Henrik Larsson har klivit av planen.

12.55 Henrik Larsson har klivit av gruppträningen och löper vid sidan av Johan Allgulander och även Lars Richt. Larsson spelade ju mot Hammarby i går. Men Markus Rosenberg vars krånglande knä fick honom att kliva av i paus i lördags är med hittills.

12.47 Fysiologen tar över gnuggandet av utespelarna och Lennart Ljung tar hand om målvakterna Johan Wiland och Andreas Isaksson. Alla är med än så länge.

12.46 Lars Lagerbäck bryter uppvärmningen och samlar spelarna i en ring. Otroligt nog lyser solen skönt över gräset och det var ett snabbt väderomslag som gällde när laget klev in på arenan. Nu är 21 av 22 spelare med på träningen, bara Anders Svensson, som fick problem med låret när Elfsborg slog Ljungskile, saknas under första träningen.

12.41 Nykomlingen Viktor Elm värmer bara med Johan Wiland. Tufft att vara ny med de stora grabbarna. Han är nästan ensam om att ha benskydd.

12.40 Zlatan kliver in på planen från eget håll pratandes i mobilen. Han har säkert varit på landslagsläkaren Magnus Forssblad klinik bakom Stadion.

12.39 En klassisk kvartett värmer upp ihop: Henrik Larsson, Chippen, Maestro och Mellberg. Även Markus Rosenberg kliver in.

12.35 Kim Källström viskar något i örat på Petter Hansson och hoppar sedan runt som en speedad och tjutande groda med.

12.34 Landslaget släntrar in på arenan. Markus Rosenberg är med men haltar. Då skiner solen plötsligt. Henke Larsson spräcker pyramiderna och ler brett. Han verkar sugen, trots 5-1 så sent som i går kväll. Både Anders Svensson och Zlatan Ibrahimovic saknas.

12.28 Mörka moln hänger över Stockholms stadion som fortfarande väntar på landslaget. Materialaren Roger Jacobsson har förberett väl och lagt ett gäng bollar i fina pyramider. Jacobsson skojbrottas med Paul Balsom. Ett gäng fotografer står redo på löparbanorna medan vi i det skrivande presspacket får sitt på läktaren i den kyliga vinden.

Publicerad 2008-09-02 kl 14:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå