Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots Johanssons krav - Sverige konfronterar inte Blatter

Sverige konfronterar inte Sepp Blatter om mutanklagelserna – trots kravet från Lennart Johansson.
- Vi måste vänta på Fifas förklaring, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

År 1998 upplevde dåvarande Uefa-bossen Lennart Johansson ett svidande nederlag mot just Sepp Blatter. Schweizaren vann striden om Fifas ordförandeklubba och senare har påståenden om misstänkt korruption florerat i medierna vid flera tillfällen.

För ett par veckor sedan kom Fifas avskedade vicepresident Jack Warner med anklagelser direkt riktade mot Blatters administration. Enligt honom skulle Blatter ha sålt Trinidad och Tobagos tv-rättigheter för VM 98 i utbyte mot Warners stöd i presidentkampanjen. Priset för sändningsrätten? En amerikansk dollar.

När de uppgifterna offentliggjordes krävde Lennart Johansson, i en intervju med Expressen, att Sverige agerade officiellt. Han hävdade även att svenska fotbollförbundet gått med på att avkräva Blatter en offentlig förklaring till allt som hänt.

ANNONS

Men när fotbollskanalen.se talar med Lars-Åke Lagrell vill han inte gå händelserna i förväg. I stället för konfrontation väljer SvFF att avvakta till dess att Fifa gått till botten med frågan.

- Eftersom Fifa lovat att utreda det här väntar vi tills vi sett deras kommuniké. Däremot, om Fifa inte kommer med det klargörande som hela världen väntar på – då får vi naturligtvis agera. Det har jag sagt till Lennart, och det var han nöjd med, säger Lagrell till fotbollskanalen.se.

Enligt Lagrell måste man vara medveten om två saker. För det första anser svenska fotbollförbundet att Jack Warner saknar trovärdighet, med tanke på sin egen inblandning i andra korruptionsskandaler. Dessutom såg tv-marknaden inte ut som den gör i dag för 15 år sedan.

- Att Jack Warner fick köpa rättigheterna till det priset kan hänga samman med att de inte var attraktiva på marknaden. Vi talar om två små karibiska öar, och alternativet var kanske att VM inte skulle visas alls, säger Lagrell.

ANNONS

Men en dollar låter under alla omständigheter billigt?

- Absolut, och jag säger inte att det förhåller sig på det sättet. Bara att vi måste hålla möjligheterna öppna för en naturlig förklaring. Med det sagt förstår jag att Lennart är besviken och det är han på goda grunder. Han anser ju att enbart ruffel hindrade honom från att bli Fifa-president. Men vi måste invänta Fifas svar innan vi bestämmer hur vi ska hantera den här frågan vidare.

Det kan finnas fog för kritik, men inte ännu?
- Ja, vi har ju skyldigheter gentemot Lennart med tanke på att han är svensk och dessutom har representerat oss i alla år. Men kom ihåg, hittills har vi bara en halvkväden anklagelse från Jack Warner, en person vi inte litar på, att gå på. Det är inte tid att syna korten ännu, säger Lagrell.

Publicerad 2012-01-11 kl 21:11
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto