Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Asllani tror farten blir avgörande: ”Får vi Tyskland felvända kommer vi vinna”

Sverige (dam)

Kosovare Asllani ser ett tydligt vapen för att slå Tyskland.
Hon menar att snabbheten i anfallet kan bli avgörande.
- Får vi dem felvända kommer vi vinna, säger mittfältaren.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Asllani i spelaren ovan.

Sverige förebereder sig inför kvartfinalen mot Tyskland på lördag, där Kosovare Asllani förväntas få en stor roll som vanligt. Mittfältaren länkar samman mittfältet med anfallet och slog den avgörande passningen till 1-0-målet mot Kanada.

- Min roll är väldigt viktiga i alla matcher, så även mot Kanada. Motståndarna har blivit bättre på att skärma av och i stundtals stänga av uppspelen mot mig men då gäller det bara att ha tålamod och straffa dem när tillfälle ges. Mot Kanada blev det i andra halvlek, där vi fick upp bollen många gånger. Men det gäller bara att ha tålamod och försöka vara spelbar när tillfällen ges. Samtidigt så öppnar det ytor för våra andra spelare också. Men omställningsspelet kommer vara viktigt mot Tyskland, säger mittfältaren.

Annons

Asllani förväntar sig en fysisk match mot Tyskland, men menar att Sverige är väl förberedda efter matcherna mot USA och Kanada. Laget har också visar upp ett tålamod, främst mot Kanada, som kommer att bli viktigt i kvartsfinalen.

- Även mot Kanada, i första halvlek kanske vi inte skapar så mycket men vi ligger rätt i försvarsspelet och positionsspelet och inväntar tills tillfällen ges. I andra halvlek öppnas spelet upp mer, så det gäller att ha tålamod.

Inför matchen ser också Asllani ett vapen som Sverige har som kan såra Tyskland.

- De har inte ställts på prov, särskilt inte mot snabba spelare mot deras spelare.

- Vår snabbhet där uppe slår de flesta lagen, om inte alla lag, som vi kan möta i den här turneringen. Om vi kan utnyttja det mot Tyskland och få dem felvända så kommer vi vinna.

Se intervjun med Asllani i spelaren högst upp.

Annons

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på TV4 och på C More/cmore.se med sändningsstart 17.00 på lördag. Avspark 18.30.

Publicerad 2019-06-27 kl 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto