Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Ekdal: "Alla måste höja sig, annars blir det tufft att nå EM"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal

ANKARA. 1-2 mot Turkiet.
Då menar Albin Ekdal att alla måste höja sig.
- Annars blir det tufft i EM-kvalet, säger han.

Albin Ekdal var tillbaka i landslaget efter en skada som gjorde att han missade flera matcher, bland annat playoff mot Portugal. Mot Turkiet gjorde han en helt okej insats med sitt lugn och bollsäkerhet trots motståndarens skickliga mittfält med Nuri Sahin, Selcuk Inan och Arda Turan.

Men efter 1-2-förlusten var Ekdal väldigt besviken och menade att alla svenska spelare måste lyfta sig. Annars blir det svårt att nå EM.

- Alla kan göra en bättre match.  Vi måste definitivt höja oss till EM-kvalet, annars blir det tufft. Vi får utvärdera nästa gång vi ses och se vad vi ska göra bättre. Men det är ingen katastrof att vi förlorar borta mot Turkiet, säger han.

- Turkiet var nästan en mer på mitten hela tiden så det blev mycket springa eftersom det alltid fanns ett alternativ för dem. när man pressade högt. Men det gällde väl hela laget att vi var lite ofokuserade i andra, lite tama helt enkelt. Det får vi förbättra. Det måste vi förbättra.

Tog du chansen och visade att du ska vara förstavalet i EM-kvalet?

- Det vet jag inte. Jag är väl inte jättenöjd med min insats. Vi förlorar och jag slår bort ett par bollar i första och andra så jag kan göra mycket bättre.

Hur ser du på att möta deras mittfältare som är skickliga?

- Det var kul. Bra spelare. Namnkunniga spelare som man ser på teve som spelar toppmatcher i Europa. Tyckte inte att Turkiet skapade speciellt mycket i första. Vi hade bra koll och vann mycket boll. Sedan i andra får Turkiet spela runt mycket och blir taggade av publiken. Vi tröttnade lite, men jag tycker inte att Turkiet dominerade matchen.

Publicerad 2014-03-06 kl 06:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons