Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Elm borta - då tas Källström till nåder: "Hoppas han ska få matchträning"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén har tagit ut truppen till matcherna mot Kazakstan och Irland. Då gör Kim Källström comeback.

– Rasmus är borta, då tycker jag att Kim ska vara med, säger Erik Hamrén.

När Kim Källström petades inför träningslandskampen mot Norge var det truppens stora skräll. Brist på speltid och tveksam fysisk status menade Hamrén gjorde att mittfältaren inte platsade

– Kim får stå över. Inför samlingen i juni hade han lite speltid i klubben, men han fick ändå starta mot Österrike och Färöarna, men han hade fysiskt svårt att hålla i 90 minuter. Tyvärr är inte situationen i klubblaget bättre nu än i våras, därför tittar jag på andra alternativ, sa Hamrén då.

Men när Rasmus Elm nu missar båda de nästkommande matcherna i det kommande VM-kvalet på grund av blodproppen han ådragit sig får Källström göra comeback.

– När jag tog ut truppen mot Norge var det andra förutsättningar. Nu när Rasmus är borta, då tycker jag att Kim ska vara med, resonerade Hamrén när han idag presenterade truppen till de båda bortamötena i september.

Men då, precis som nu är speltiden fortsatt ett problem och Källström har inte funnits med i Spartak Moskvas två senaste trupper. En situation som Hamrén hoppas ska förändras snarast.

– Den som det fortfarande är tyngst för, det är ju Kim, konstaterar han.

– Jag hoppas att han ska få matchträning i de två matcher som återstår innan kvalet annars får han väl leva på gamla meriter eller hur man nu ska uttrycka det.

På innermittfältet får, förutom Källström, som väntat Pontus Wernbloom, Albin Ekdal och Anders Svensson en plats i truppen. Hamrén vill dock inte uttala sig om Källström kan vara redo för 90 minuter.

– Jag vill inte spekulera i någon startelva. Jag tycker att de som spelade mot Norge gjorde det bra ifrån sig. Jag berömde Albin för hans insats och Pontus gjorde det han är bra på.

Publicerad 2013-08-27 kl 15:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons