Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Förbundskapten om lyxproblemet: "Helt klart är det större konkurrens"

Sverige

SAINT JULIAN’S. Hedvig Lindahl har länge varit ohotad förstamålvakt i det svenska landslaget.
Men nu säger förbundskapten Peter Gerhardsson att Lindahl inte längre är lika given.
- Helt klart är det större konkurrens, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen

Foto: Bildbyrån

På grund av en knäskada missade Hedvig Lindahl höstens EM-kvalmatcher, och då vaktade Jennifer Falk målet i fyra matcher och Zecira Musovic i en, för landslaget som tog sig till EM.

Båda två gjorde det bra och nu säger förbundskapten Peter Gerhardsson att Hedvig Lindahl inte längre är lika given som förstamålvakt.

- Helt klart är det större konkurrens och det beror inte bara på landslagsdelen utan även vad man har gjort i klubblaget. Jennifer Falk har helt klart gjort en väldigt bra höstsäsong och både i landslaget och i klubblaget. När någon försvinner är det sådant här som inträffar, och nu vet vi att konkurrensen har ökat.

Annons

Gerhardsson utvecklar sina tankar kring Falks utveckling.

- Det är en spelskicklig målvakt och modig, som vågar lämna linjen och spela med fötterna. Så jag tycker hon har många bra kvalitéer. Framförallt hennes inställning att hela tiden vilja bli bättre.

Hedvig Lindahls senaste landskamp var för ett år sedan, mot Portugal i Algarve cup. Nu är hon tillbaka i truppen som befinner sig på träningsläger på Malta.

I truppen är även Jennifer Falk med och eftersom Zecira Musovic inte fick åka från England till Malta, på grund av covid-restriktioner, så är också Emma Holmgren en av tre målvakter i landslagstruppen.

Hedvig Lindahl tycker att Jennifer Falk gjorde det bra i EM-kvalet - men tycker också att hon själv har utvecklats i Atletico Madrid där hon nyligen fick fira en titel då laget vann den spanska supercupen.

Annons

- Jag lär mig mycket och tycker om att vara där och utvecklas. Det är en trevlig klubb.

Är det något som skiljer sig i den klubben du varit i mot andra?
- Framförallt är spelstilen annorlunda i den spanska fotbollen. Vi tränar mycket mer med fötterna och utvecklar den biten.

Publicerad 2021-02-18 kl 20:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto