Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén: Om vi har 22 i handicap har Tyskland 3

Världstrean kommer på besök till Friends.
Då snackar Erik Hamrén om golf.
-Om vi har 22 i handicap har Tyskland 3.
-Vi måste göra en fantastisk prestation för att få ett bra resultat, säger han.

Förbundskaptenen verkade trött och en smula sliten på den sista presskonferensen inför tisdagskvällens VM-kvalavslutning, som om den mesta energin runnit av honom efter 2-1-segern mot Österrike och den fixade playoff-platsen.
Eller är det alla skadorna som tynger, osäkerheten kring vilka spelare han har att laborera med för att få ihop den där tillräckligt starka startelvan?
Eller något annat?
Hur som helst:
Mannen som gärna pratar varmt om positiv utstrålning, skickade andra vibrationer.
Många frågetecken
Vi fick veta att Mikael Lustig inte är aktuell för start. Därtill är höftproblem för stora. Det öppnar för IFK Göteborgs Adam Johansson som högerback.

Andreas Isaksson kan också tvingas stå över.
-Det är samma axel, samma skuldra han hade problem med när han kom hit, säger Hamrén.
Ytterligare ett antal frågetecken finns, men han ville inte nämna vilka spelare därför att han just då saknade information.
-Jag har inte fått svaren än och jag har inget lag klart.
Hamrén pratade hellre om 4-4-bragden i Berlin för ett år sedan och för all del också om 0-0-matchen i Göteborg 2010, när han och laget genom disciplinerat och hårt arbete kravlade sig upp på vägen igen efter den vådliga dikeskörningen i Amsterdam (1-4 mot Holland i EM-kvalet).
Jämför med sitt golfande

Och han pratade golf.
-Jag spelar och har 18,7 i handicap, för att vara exakt. Spelar jag en runda på 18 hål och har en bra dag kan jag göra par på sex hål. Sedan har jag sex hål som jag spelar på mitt handicap och behöver mina extraslag. Sedan har jag sex katastrofhål.
-Det är för att jag är ojämn, därför jag har 18,7, säger Hamrén.
Varpå han gör en jämförelse med fotbollens världsrankning.
-Vi har 22 (Sveriges placering) i handicap, Tyskland har 3. Om de spelar på topp kanske det inte räcker att vi spelar på topp. Ni såg själva matchen i Tyskland. I första halvlek hade vi väldigt jobbigt. Att det växlar i våra matcher kanske beror på att vi är lag nummer 22 i världen.
-Det finns en anledning till, det naturligtvis. Dominerade vi varje match skulle vi inte vara rankade 22:a.

Trots att playoff-platsen är klar har Hamrén svårt att se att han behöver motivera spelarna.
-Det är något som är fel om man måste motivera spelarna att gå ut mot världstrean. Jag kan förstå att det varit svårare att motivera om vi mötte ett sämre lag. Själv skulle jag bara ha gått och längtat efter att få möta ett sånt lag. För oss är det en väldigt viktig match. Rankningspoäng till både playoff och till lottningen till EM-kvalet står på spel.

Din idealmotståndare i playoff?
-Lättast möjliga självklart. Realistiskt, ju sämre motståndare desto större chans att vinna. Men vi kan prata om det efter lottningen i Zürich eller när vi vet vilka som gått till playoff.

Publicerad 2013-10-14 kl 15:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons