Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Zlatans lejon: "Vi får ta hjälp av er i media"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Turbulensen i Frankrike "lockade fram lejonet" ur Zlatan. Och förbundskaptenen Erik Hamrén vet hur han ska få fram det till ett eventuellt EM nästa sommar.
- Vi får väl ta hjälp av er i media, säger Hamrén.

Efter utbrottet i Frankrike i samband med matchen mot Bordeaux nyligen började det storma kring Paris Saint-Germain-stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Ministrar uttalade sig om Zlatan och uppståndelsen var stor. Men anfallaren själv sa att det bara "lockade fram lejonet" i honom.

Så hur ska Sveriges förbundskapten Erik Hamrén locka fram det till ett eventuellt EM nästa sommar?

- Vi får väl ta hjälp av er i media, ni brukar vara bra på det, säger Erik Hamrén på onsdagens presskonferens.

26 mål på 26 matcher

På de senaste 26 landskamperna har Zlatan gjort 26 mål.

- Det är fantastiska siffror. Det beror mycket på honom, att han är en fantastisk spelare. Jag sa det redan när jag tillträdde som förbundskapten, att har vi en sådan världsstjärna måste vi försöka utnyttja honom så mycket som möjligt. Att vi ska få honom att fungera beror också mycket på övriga spelare. Vi har fått en bra mix där, att Zlatan ger och spelarna ger. Då kan vi också utnyttja en sådan världsstjärna.

Att han kommer från turbulens i Frankrike, gör två mål mot Moldavien och sedan ett mål och en assist mot Iran - blir du förvånad över det?

- Nej, förvånad har jag slutat bli på Zlatan. Men desto mer imponerad. Han tar ett ansvar för gruppen på ett fantastiskt sätt. Men de gör de andra äldre också, som är så viktiga när vi har så många nya unga. Det är fantastiskt att se Johan (Elmander), Kim (Källström) och "Isak" (Andreas Isaksson) hur de jobbar här med killarna.

- Zlatan har för många nya i landslaget varit en idol och sen ska man spela med honom. Då är det väldigt viktigt hur den stora stjärnan beter sig, för att de som haft honom som idol ska klara av det. Men det är även viktigt att de som kommer hit har rätt attityd och det tycker jag att de har haft.

Se hela Erik Hamréns presskonferens här!

Publicerad 2015-04-01 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons