Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén: Räkna inte med tokoffensiv

Foto: Scanpix.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén vill inte se någon tokoffensiv.

Sverige kommer inte tokanfalla, enligt Erik Hamrén.

Utan ha tålamod.

- Den som tror att det ska bli en stor offensiv är ute fel.

Sverige ligger under med 0-1 inför tisdagens retur mot Portugal. I potten finns en plats i VM i Brasilien och Erik Hamrén har många gånger spelat upp drömmen om ett bra resultat.

- Med dröm menar jag att få bilder i huvudet och se hur man lyckas. Jag har varit i Brasilien många gånger i det här VM-kvalet. Jag har lyckats i playoff många gånger i mina drömmar, men ibland fungerar det inte. Det blir inte alltid som man tänker, säger Erik Hamrén.

- Vi måste våga tro på det, våga tänka på det. Jag hoppas att spelarna ser den här bilden. Mina drömmer är att vi vinner. Ibland vinner vi med 2-0, ibland med 3-1, 4-0 och vi lyckas varje gång.

Erik Hamrén är tydlig med att ingen ska vänta sig en svensk tokoffensiv.

-Den som tror att det ska bli en stor offensiv från oss är ute fel. Om vi bara ska titta på en offensiv balans är risken stor att vi åker på ett baklängesmål och då är det långt till VM. Vi möter ett bra lag och det är viktigt att vi har samma kvalitet defensivt som i Portugal och sedan hoppas jag att vi vinner boll tidigare, säger förbundskaptenen.

- Vi måste göra mål och de kan spela mer på resultat. Vi möter ett riktigt bra lag med bra spelare så vi kan inte bara anfalla för då kommer de att straffa oss snabbt. Vi behöver försvaret som vi hade i Portugal men vi måste ha bättre kvalitet när vi vinner bollen. Jag tror att vi kan klara det och om vi kan vinna bollen högre så är vi närmare att komma till chanser och göra mål.

- Vi hade tre riktigt bra chanser i första halvlek och vi hade behövt göra mål på dem jag hoppas att vi har den kvaliteten och lite tur den här gången.

Erik Hamrén hämtar styrka i att Sverige flera gånger vänt på resultaten i olika matcher:

- Vi får se hur det sett ut i VM-kvalet. Mot Irland var vi tvungna att vinna och låg under och gjorde segermålet med 20 minuter kvar. Mot Österrike ligger vi under till det är 30 minuter kvar och vi avgjorde i den 80:e minuten.

- Det jag försöker få ut till spelarna är att jag gärna tar tidiga mål som 1-0 och 2-0 men vi ska inte stressa upp oss om det inte blir mål. Vi är starka i slutet av matcherna och står det 0-0 med tio minuter kvar finns chansen. Jag tänker inte stressa.

Vad tror du Portugal ändrar?

- Det ska blir spännande att se men jag blir inte förvånad om de spelar mer på omställningar för att vi ska spela med huvudet under armen och öppna för omställningar. Men de vill gärna spela sitt spel på bortaplan.

Vad behöver du säga till spelarna för att de ska inse vad matchen betyder?

- Ingenting. Den som inte vet vad som gäller behöver inte vara här. I så fall gäller det snarare att få ner suget och förväntningarna. De hade velat spela i dag och längtar efter det här. Alla drömmer om att komma till VM.

Publicerad 2013-11-18 kl 13:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons