TV: Karlskrona plockade en poäng mot Eskilstuna - efter målvaktens straffmiss

Svenska cupen (herr)

Under söndagen ställdes AFC Eskilstuna mot FK Karlskrona i svenska cupen.
Matchen slutade 1-1 efter att Karlskrona kvitterat på hörna i andra halvlek.
- Enormt besviken. Det känns supertungt, säger AFC:s Wilhelm Loeper i Cmores sändning.

FK Karlskrona och AFC Eskilstuna är i samma grupp som Malmö FF och Syrianska. Gruppen smygstartade redan förra helgen när Malmö demolerade Syrianska hemma på Malmö IP med hela 8-0. Men gästerna Eskilstuna skulle hänga på Malmö i gruppen.

Eskilstuna hade större delar av bollinnehavet och hade flera chanser att ta ledningen. Bland annat genom en nick tidigt men bollen utanför. Gästerna skulle dock ta ledningen. På ett skott från Ferid Ali som räddades försökte Karlskrona rensa undan bollen men istället hamna den hos Ishmet Lushaku som gick till vänster och sen höger innan han placerade in bollen i målvaktens bortre hörn. 1-0 Eskilstuna i halvtidspausen.

Men Karlskrona skulle - tillslut - utjämna. I den 63:e minuten föll en Karlskrona-spelare i straffområdet och domaren pekade tveklöst på straffpunkten. Fram steg en minst sagt otippad straffläggare, nämligen målvakten Sebastian Halle. 31-åringens straff, som stod för tre mål i division 2 förra säsongen, räddades dock men på den efterföljande hörnan kom kvitteringen för Karlskrona. Genom Simon Hanssons panna. 1-1 på Västra Mark IP.

Eskilstuna låg länge på för ett ledningsmål men Karlskrona stod samlat framför sitt egna straffområde. Karlskrona fick en ypperlig chans att vinna matchen i slutminuterna men bollen räddades på mållinjen. Matchen slutade 1-1.

- Enormt besviken, känns supertungt, säger Wilhelm Loeper i Cmores sändning efter 1-1.

- Vi har lite svårt att få grepp på dem första 10, men sen kommer vi in i det. I andra halvleken tycker jag vi tar över matchen. Vi gör en bra insats, säger Simon Hansson i Cmores sändning efter matchen.

Härnäst ställs Karlskrona mot Malmö FF samtidigt som Eskilstuna möter Syrianska.