Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Lennart Johansson startar stiftelse mot korruption

Försök igen

Efter de senaste årens skandaler inom fotbollens styrande organ har den tidigare Uefa-presidenten Lennart Johansson fått nog.
Han startar nu en stiftelse för att stoppa korruptionen inom fotbollen, som han menar förekommer även i Sverige.

Lennart Johansson Foundation. Där har ni namnet på den stiftelse som startats i syfte att utbilda framtida ledare inom fotbollen, för att motverka mutor och korruption. Inte bara internationellt, utan också i Sverige. För vi är inte förskonade här, menar förre Uefa-presidenten Johansson.

- Tyvärr händer det här, säger han till TV4 och Fotbollskanalen.

Nu försöker stiftelsen samla in pengar för att få fart på sitt projekt. Tanken är att utbildningen ska finansieras av att deltagarnas arbetsgivare i form av klubbar, ligor och förbund betalar den. Dessutom är tanken att det ska finnas möjligheter till att dela ut stipendier till deltagare vars arbetsgivare saknar resurser.

Den förre storspelaren, portugisen Luis Figo, har ställt sig bakom Johanssons projekt och även Uefa säger sig vara positivt inställda till det.

- Jag hoppas att vi får en förändring i beteendemönstret, överallt. Framför allt här hemma. Att man börjar sälja något annat än bara smartness och fifflande, säger Lennart Johansson.

Advokaterna Johan Strömberg (tidigare ordförande i AIK) och Jonas Mannerfelt leder tillsammans med Lennart Johansson arbetet med stiftelsen.

Läs en blogg från Olof Lundh om Lennart Johansson Foundation här.

Se ett inslag om Lennart Johansson Foundation i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-09 kl 19:22
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER