Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Öppenhjärtig Toivonen i lång intervju - jagar speltid för att fortsätta i landslaget: "Kärnan till allt"

Ligue 1

Ola Toivonen stod för ett starkt VM i ett Sverige som tog sig hela vägen till kvartsfinal.
I en lång intervju med TV4:s Frida Nordstrand berättar Toivonen nu om sin syn på en fortsättning i landslaget - där speltid i klubblaget då är ett måste.
- Om jag inte får spela har jag inte motivationen för att lägga ner det arbetet under veckorna för att kunna hålla nivån i ett landslag, säger Toulouse-svensken.

9:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Toivonen i spelaren.

Det senaste året har varit speciellt för Ola Toivonen. I klubblaget Toulouse har han sedan i höstas haft svårt att få speltid, medan han samtidigt har varit given i det svenska landslag som tog sig hela vägen till kvartsfinal i ett VM.

TV4:s Frida Nordstrand har träffat Toivonen i Toulouse, där han fortfarande har ett år kvar på kontraktet. Men helt inställd på att stanna i den franska klubben är 32-åringen inte.

- Nej, det är jag inte. Jag letar för fullt, säger Toivonen, som tidigare i somras fick Alain Casanova som ny tränare i Toulouse.

Det viktigaste är att du får spela?
- Jag vet inte vad det viktigaste är... man får se om det är något intressant som dyker upp. Mitt folk är upptagna med att hitta något. Men jag är fortfarande nöjd med att spela här också.

ANNONS

Om du får spela?
- Precis.

Efter VM stundar nu Nations League och kval till EM 2020 för det svenska landslaget. Toivonen har pratat med förbundskapten Janne Andersson om framtiden, och säger sig vara sugen på att fortsätta spela i Blågult.

- Vi hade ett litet samtal dagen efter att vi hade åkt ut. Vi satt och väntade på att flyga tillbaka till Sverige. Det är en fin gubbe. Det var ett bra samtal. Vi tackade varandra för de här två åren som vi har haft tillsammans. Sedan var han nyfiken på vad jag tänker.

Vad tänker du då? För efter den sista matchen sade du att det var helt beroende på om du får spela eller inte, att det ska mycket till om du ska behöva extraträna som du har gjort tidigare?
- Så är det ju. Det är kärnan till allt tror jag. Om jag inte får spela har jag inte motivationen för att lägga ner det arbetet under veckorna för att kunna hålla nivån i ett landslag. Det är jag inte beredd att göra. Det är för jobbigt, för kroppen men framför allt för huvudet. Man offrar så mycket vid sidan om. Jag vill ju fortsätta i landslaget, men om jag ska göra det är det ingen idé att kliva av på vägen så småningom. Ska man fortsätta är det bara att sikta på EM.

ANNONS

Varför vill du fortsätta?
- För att vi har så kul hela tiden. Och jag älskar att spela för Sverige, framför allt. Det är det första, att få representera Sverige och få dra på sig tröjan. Att min familj får se mig - pappa, mamma, fru och barn. Och att vi har det så kul med laget. Fan, vad roligt vi har! Sedan är Peter (Wettergren), Janne och hela ledarstaben fantastisk. Jag går och längtar efter att få åka till landslaget när jag är här nere i Frankrike.

Men efter det här VM:et måste du ändå känna att du har stärkt dina aktier inför klubblagshösten?
- Oh ja, absolut. Om jag inte har stärkt mig i Toulouse har jag stärkt mig någon annanstans. Det är väldigt skönt att få meddelanden från gamla lagkamrater och ledare som jag har haft under alla år i Sverige och utomlands som har gratulerat och tyckt att det har varit bra av oss. Det är väldigt kul att höra.

ANNONS

Är det inte svårt att gå in i en försäsong och inte veta om man ska vara kvar? Eller är det spännande?
- Det är inte första försäsongen jag gör. Jag har varit med om några försäsonger där man inte vet om man ska stanna i klubben eller inte. Det är en del av livet som kommer i augusti.

Vart vill du?
- Jag vet faktiskt inte vart jag vill. Det brukar ofta vara så att man tittar på vad som finns på bordet och hur allt ser ut med ekonomin, ligan och det sociala med skolor och dagis, allt sådant.

Du måste väl ha någon favoritliga?
- Nej. Jag är 32 nu och börjar bli gammal. Jag är mer realist, faktiskt.

Se intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2018-08-05 kl 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto