Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sanningen bakom landslagsspelarens skägg

Rasmus Bengtsson hoppas kunna slå sig in i det svenska landslaget. Här berättar han om varför han kan känna sig utelämnad i Eredivisie och varför han skaffat ett "Mellberg-skägg".

– Jag hade först ett vad, säger Bengtsson.

Erik Hamrén letar efter ett nytt mittbackspar. En av kandidaterna är Rasmus Bengtsson som skaffat sig ett rejält skägg som för tankarna till en annan svensk mittback.

– Ja, det är lite Mellberg och till och med Olof Lundh, säger Bengtsson.

Det var dock av en helt annan anledning som mittbacken valde att skaffa skägget.

– Jag hade först ett vad nere i Holland att jag skulle behålla det tills vi förlorade. Men nu förlorade vi för ett tag sen, så det är väl dags att det åker av. Men än så länge så finns det kvar, säger Bengtsson.

Det ser också ut som att Bengtsson kommer att få chansen att visa upp sig mot Turkiet. Under tisdagens träning var han en av de spelare som spelade i vad som såg ut att vara startelvan.

– Det är kul att vara med, och det är klart att jag hoppas på att få spela, säger Bengtsson.

I klubblaget Twente är den 27-årige mittbacken äldst i laget och trivs med tillvaron som lagkapten. Detta trots att att den holländska fotbollen ställer höga krav på försvarare.

– Ibland blir man väl kanske lite utelämnad där bak, men de fokuserar mycket på anfallsspelet och vinner hellre med 4-3 än 1-0. Det är väl svårt att ändra den mentaliteten själv, men jag tycker personligen att vi spelar lite mer svenskt i vårt lag, med zonspel och så, det passar mig bra, säger Bengtsson.

Publicerad 2014-03-04 kl 18:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons