Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Se de fina hyllningarna till Ingesson

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bland de vackra målen, hyllningarna, de fina priserna fanns också en plats för sorgen.

Klas Ingesson och Pontus Segerström hedrades på Fotbollsgalan.

Det var den 20:e galan i ordningen på måndagskvällen och kanske den som bjöd på det känslomässigt starkaste inslaget. Programledaren Anna Brolin inledde sändningen med att hälsa alla välkomna innan hon gick över till att det fanns mer att tänka på än att prisa de främsta insatserna på fotbollsplanerna 2014.

Ingesson och Segerström kämpade hårt vid sidan av planen innan de inom loppet av några veckor förlorade kampen mot cancer. Segerström avled den 13 oktober, 33 år gammal.

Ingessons hjärta slutade slå den 29 oktober, 46 år gammal.

Speciell kväll

"Det är en speciell kväll av andra skäl. De senaste veckorna har två älskade fotbollsspelare lämnat oss alldeles, alldeles för tidigt", sade Anna Brolin till TV-tittarna och åskådarna i Globen.

Medan bilder visades från Ingesson framgångsrika karriär pratade förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson, förre förbundskaptenen Tommy Svensson och vännen och lagkamraten Kennet Andersson om sina minnen av Ingesson.

"Han hade den bästa talangen av alla, den som sitter inne i huvudet, att alltid göra sitt bästa", sade Svensson.

"Jag trodde inte det skulle bli så här. Jag visste att det skulle bli jättejobbigt när han går bort, men inte så här. Det är helt jävla makalöst. Inte en dag utan tårar", sade Andersson.

Änkans sorg

I ett förinspelat inslag berättade Klas Ingessons änka Veronica om sin sorg.

"Som alla förstår finns det en stor tomhet i mitt hjärta. Klas och jag har levt ihop i många år. Vi har bildat en familj tillsammans och jag saknar honom oerhört. Ett stort tack till alla som gett mig styrka att komma vidare i min sorg".

Martin Stenmarck klev upp på scenen och sjöng Dire Straits Brothers in Arms.

Publicerad 2014-11-10 kl 20:22
Annons
Annons
Annons