Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sepp Blatter: "Jag kan inte kontrollera allihopa"

Foto: SVT Play

Nästa

Avbryt
Försök igen

UEFA har krävt hans avgång på grund av skandalen, men idag när Sepp Blatter pratade på FIFA-kongressen sköt han ifrån sig anklagelserna.
– Många håller mig ansvarig, men jag kan inte kontrollera allihop hela tiden, sa presidenten.

Sepp Blatter höll under tordagseftermiddagen ett tal där han öppnade upp FIFA-kongressen som imorgon ska ha nyval i presidentfrågan. Efter gårdagens gripanden har schweizaren varit i skott läge från många och har bemöts med stark kritik. I hans tal på kongressen så sköt han ifrån sig kritiken och menade att FIFA nu måste jobba med att få upp folks förtroende.

Det här är svåra tider för Fifa. Händelserna kastar en lång skugga över fotbollen och veckans kongress. Individers handlingar för skam över fotbollen och kräver att vi alla agerar. Det måste få ett slut här och nu, sa han.

– Jag vet att många håller mig som ytterst ansvarig för enskilda individers handlande, oavsett om det handlar om val av värdländer (för mästerskap) eller korruptionsskandaler. Men jag kan inte övervaka alla hela tiden. Människor som gör något fel försöker dölja det

Tidigare idag krävde Michel Platini att den sittande presidenten skulle avgå samt hotade med att UEFA drar sig ur VM om Blatter blir omvald. Schweizaren menade i sitt tal att han fortfarande kan vända folkets förtroende.

– Vi kommer att samarbeta med alla myndigheter för att försäkra oss om att alla fel blir avslöjade.

– FIFA har förlorat förtroendet hos folk, men nu måste vi ta tillbaka det.

Publicerad 2015-05-28 kl 18:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons