TV: Två hattricksskyttar när Sverige pulveriserade Armenien – vann med tvåsiffrigt

Sverige

Sverige krossade Armenien i U21-EM-kvalet.
Jesper Karlsson och Emil Hansson gjorde hattrick i 10-0-vinsten.
- Jag är ganska säker därifrån så det var inga konstigheter, säger Karlsson i C Mores sändning efter sina två straffmål.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det blev en enkel match för Sverige mot Armenien i kvalet till U21-EM. Matchen, som spelade i Polen blev en minst sagt händelserik match.

Sverige öppnade bäst. Efter bara nio minuter kom den första chansen. Jesper Karlsson ryckte sig loss och fick i väg ett skott, som Pontus Almqvist fångade upp returen från - men Peking-spelarens skott gick över.

Några minuter senare skulle Sverige få ett ännu bättre läge. Daleho Irandust och Almqvist kombinerade sig förbi och Irandust sköt, men bollen gick i den vänstra stolpen och det var fortsatt 0-0.

I den 32:a minuten skulle 1-0 komma. Sverige fick straff, och fram klev Jesper Karlsson. Hollandsproffset var stensäker från elva meter och satt 1-0 för Sverige.

Bara minuter senare var det dags igen för Karlsson. Sverige fick straff igen, och Jesper Karlsson var lika säker den här gången - även fast han bytte hörn.

Ytterligare några minuter senare skulle Sverige göra 3-0, och det bar Karlsson som skulle sätta sig tredje mål i matchen. Yttern kom fri och lyfte enkelt in sitt hattrick - 3-0 Sverige.

- Här går det snabbt – här går det undan, säger C Mores kommentator Daniel Kristiansson.

3-0 stod sig till paus.

Den andra halvleken skulle fortsätta som den första slutade. Sverige dominerade matchen och skapade målchans på målchans. I den 57:e minuten skulle hattrickskytten Karlsson agera framspelare. Svante Ingelsson fick en fin boll i djupet och avslutade kyligt.

I den 67:e minuten byttes Paulos Abraham in för Sverige, och efter mindre än en minut på planen blev han frispelad - och gjorde inga misstag. Anfallaren visade kyla när han chippade in bollen till 5-0 för Sverige.

Inbytte Emil Hansson skulle sätta 6-0, men det var inte slut där. Minuter senare kom 7-0, och det var Emil Hansson igen. Sverige fullständigt körde över Armenien och de hade ingenting att säga till om.

8-0 skulle komma även det. Amin Sarr gjorde mål efter bara fem minuter på planen. Amin Sarr hann även med att göra 9-0 när han rundade målvakten och la in sitt andra mål.

Sverige skulle även hinna med 10-0 när Emil Hansson gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Vinsten betyder att Sverige parkerar på 15 poäng i sin kvalgrupp, vilket innebär en tredjeplats. En poäng bakom Italien och Irland. De fem bästa grupptvåorna, utöver ettorna, går vidare till EM.

- Det är fruktansvärt mycket kvalité i den här truppen så det är bara att utnyttja det. Spelar vi som vi har gjort i de här två matcherna, även fast det blir lite bättre motstånd, så kommer vi ha bra förutsättningar, säger Karlsson i C Mores sändning.

Sverige: Dahlberg - Beijmo, Ekdal, Isherwood, Kahl - Svensson, Sabovic, Ingelsson, Karlsson - Irandust, Almqvist

Armenien: Aslanyan - Muradyan, Khachumyan, Danielyan, Sadoyan - Mkrtchyan, Harutyunyan - Melkonyan, Afajanyan, Shaghoyan, Mryan

Publicerad 2020-10-13 kl 20:23