0:34
Vilhelmsson tvåmålsskytt mot Moldavien
0:59
Vilhelmsson ger U21-landslaget ledningen

Svenska U21-landslaget har inlett trevande i EM-kvalet. Sverige slog först Gibraltar i juni, och åkte sedan på ett rejält bottennapp i september, då det blev förlust mot Nordmakedonien på hemmaplan.

Under fredagen tog Sverige emot Moldavien hemma på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg - och fick en drömstart.

Williot Swedberg tog i den åttonde minuten ett löst avslut på mål, som målvakten Silviu Smalenea inte klarade att få undan, och i stället petade Oscar Vilhelmsson in 1-0. Sverige fortsatte sedan att trycka på, och i den 19:e minuten utökade Swedberg med ett välplacerat avslut till 2-0, medan Vilhelmsson i den 32:a minuten blev tvåmålsskytt till 3-0.

I början av andra halvlek fick Moldavien straff - efter att Casper Widell rivit ner Vlad Raileanu i straffområdet. Kaptenen Ion Bors fick därmed en bra chans att reducera, men i stället gick Oliver Dovin åt rätt hål och räddade elvameterssparken.

Sverige skapade därefter inte så mycket, fram till i slutminuterna, då inhopparen Lucas Bergvall fastställde slutresultatet till 4-0.

U21-landslaget har nu sex poäng efter tre matcher i U21-EM-kvalet.

Sverige: Dovin - Mendes, Widell, Eile, Persson - Ayari, Gigovic, Nanasi - Lahdo, Vilhelmsson, Swedberg.

Moldavien: Smalenea - Bors, Motoc, Iovu, Calestru - Danu, Bulmaga, Dolghi, Covali - Lupan, Raileanu.