Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Uttalandena som kan sänka Zlatan - riskerar maxstraff

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic har hamnat i ännu mer klammeri med det franska fotbollsväsendet. Orsaken: På sin presskonferens i Sverige valde han att inte backa från sågningen av domaren Lionel Jaffredi.

Det ursprungliga bråket känner nog de flesta till vid det här laget. Ibrahimovic var förbannad efter en förlust mot Bordeaux och en TV-kamera fångade honom i stundens hetta när han riktade massiv kritik mot domaren Jaffredis insats. Dessutom omnämnde 33-åringen Frankrike i negativa ordalag och sade till exempel att landet inte förtjänade ett så bra lag som PSG. Den gången väcktes ilska hela vägen upp på regeringsnivå, och Zlatan Ibrahimovic tvingades be om ursäkt två gånger.

Men nu uppger tidningen L'Equipe att han ändå riskerar en lång avstängning. Orsaken ska vara att disciplinnämnden tagit hans presskonferens med svenska landslaget på onsdagen i beaktande. Då kom frågan om Lionel Jaffredi upp på nytt och Zlatan Ibrahimovic valde att inte göra ytterligare en avbön.

Istället svarade han så här på Olof Lundhs fråga om huruvida domarna i Frankrike borde vara mer ödmjuka och kunna be om ursäkt ifall de dömt felaktigt, vilket ibland sker exempelvis i allsvenskan.

– Då får de börja göra det ju, nu är det bara spelarna som ber om ursäkt.

Enligt L'Equipe ska disciplinnämnden ha tagit del av uttalandena, och risken är överhängande att de skärper straffet mot Ibrahimovic och ger honom fyra matchers avstängning, vilket är det maximala värde straffskalan tillåter.

Publicerad 2015-03-27 kl 09:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons