Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U17-förbundskaptenen: Bästa laget jag har haft

Roland Larsson U17

Ikväll möter Sverige Ryssland i U17-EM:s semifinal. Så långt har Sverige aldrig nått tidigare på junior- eller pojksidan och förbundskapten Roland Larsson är imponerad.
- Det är väldigt spännande för svensk fotbolls framtid, säger han till fotbollskanalen.se.

Sveriges U17-landslag är ska spela semifinal i EM i kväll. Ryssland står för motståndet och det är en historisk match. Årgången födda 1971 nådde VM för juniorer men det finns inget lag som nått EM-semifinal varken på junior- eller pojksidan. Förbundskapten Roland Larsson berättar att alla spelare är tillgängliga - inga är avstängda, skadade eller sjuka.
Nu ser han fram emot en tuff uppgift.
- Vi har scoutat Ryssland i tre matcher och det känns som att vi är väl förberedda. Sen ska vi vara medvetna om att det är den tuffaste uppgiften någonsin för det här laget. Vi möter ett riktigt bra lag.

Vad kan du berätta om Ryssland?
- Det är fysiskt lag, men när jag säger det menar jag inte stora och starka spelare. Det är ett lag som orkar spela bra fotboll i högt tempo länge. Det är ett välorganiserat lag som är bra med bollen.

Hur rankar du dem bland lagen i turneringen?
- De har gått på ganska rejält i sin grupp och bland annat vunnit mot Ukraina med 3-0. Jag rankar dem som ett av de bästa eller kanske det bästa laget. Samtidigt ska vi komma ihåg att Schweiz också är ett av de bästa lagen vi mött så man kan slå sådana lag.

För Larsson är det sjätte årgången talanger och den här är den bästa, menar han. Men om det beror på att laget klaffat väldigt bra eller om spelarna individuellt sett är bättre vill han inte precisera.
- Jag tror att det är en kombination. De här killarna trivs bra tillsammans, offrar sig för varandra och jobbar kopiöst. Sen finns det väldigt många här som har hög potential, det är det bästa laget jag har haft. Aldrig förut har jag haft så många spelare med så hög potiential. Jag har haft väldigt, väldigt många duktiga spelare i olika lag men här är det jämnt. Det känns väldigt spännande för svensk fotbolls framtid.

Publicerad 2013-05-14 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons