Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Valmir Berisha inför U19-kvalet: "Man känner en helt annan glädje här"

Trots att han var skyttekung i U17-VM 2013 har karriären inte gått spikrakt uppåt. Nu vill Valmir Berisha hitta tillbaka till glädjen och självförtroendet inför U19-landslagets möte med Litauen.
- Man uppskattar en spelare på ett annat sätt här, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Efter succén i U17-VM 2013 där han blev turneringens målkung, var Valmir Berisha ett hett namn på transfermarknaden. Roma värvade till slut 18-åringen under januarifönstret i fjol, men sedan dess har det gått tyngre. Det har blivit ont om speltid, men nu vill anfallaren hitta tillbaka till glädjen igen inför morgondagens första EM-kvalmatch med U19 mot Litauen i Elite Round.

- Jag har inte fått mycket speltid, så jag kommer hit där jag troligtvis kommer få tillbaka glädjen och spela. Att bara träna med grabbarna gör en lycklig och man känner en helt annan glädje och uppskattning från de andra också. Det är alltid kul att vara med landslaget och det är skithärligt, säger Berisha.

Hur mycket har erfarenheten betytt i Roma och Panathinaikos?
- Man har fått med sig mycket. Det enda som saknas är officiella matcher, då det alltid varit en liten grej som förstört eller att det inte har gått bra just den veckan. Dock har jag mycket att ta med mig nu inför U19-matcherna, säger 18-åringen.

Diskussionen kring huruvida svenska talanger ska sticka utomlands tidigt eller etablera sig som A-lagsspelare i Allsvenskan har pågått länge. Berisha ångrar inte sitt val, men kan förstå dem som hävdar motsatsen.

- Det är mycket möjligt att det är sant det de säger, men jag tycker man ska testa på utomlands. Jag har inte tänkt komma tillbaka till Allsvenskan förrän jag gett det en rejäl chans till, säger anfallaren.

Inför onsdagens match mot Litauen tror Berisha att man måste vara väldigt ödmjuk inför uppgiften som väntar, men att spelunderlaget samtidigt kommer gynna Sverige.

- Imorgon är en mycket bra match för oss. Vi spelar på konstgräs och det kommer gynna oss, eftersom en stor del av laget kör på konstgräs så vi har stora chanser att slå dem, absolut. Samtidigt måste vi vara riktigt ödmjuka inför uppgiften.

Ni har spelat mycket kontringsfotboll, kommer det vara annorlunda nu?
- Jag tycker vi har blivit mer av ett spelande lag. Vi har mer försökt att spela oss ur situationer än att slå den långa avgörande passningen. Vi rullar mer nu så det kommer säkert också vara roligare för dem som kollar att se matchen, säger Valmir Berisha till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-25 kl 18:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons