Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Värnamo tror på förlängning med nyckelspelare

Allsvenskan

Nya tränaren är redan på plats.
Nu förs det även optimistiska samtal om förnyade avtal.
- Det är bara att gasa, säger Värnamos sportchef Enes Ahmetovic till Fotbollskanalen. 

3:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du höjdpunkter från cupmatchen mellan Berga-Värnamo.

Värnamo stod för en succéartad säsong och slutade på en imponerande femteplats i den allsvenska tabellen. Det var klubbens bästa placering någonsin.

Truppbygget inför nästa säsong är redan i full gång. Där hoppas Värnamo framför allt kunna skriva nya kontrakt med två viktiga kuggar i Oscar Johansson och Victor Eriksson.

- Absolut. Vi vill såklart behålla båda två, säger Värnamos sportchef Enes Ahmetovic till Fotbollskanalen.

De bägge spelarna har ryktats flitigt till andra allsvenska klubbar. Bland annat ska både Elfsborg och Häcken visat stort intresse för Johansson. Eriksson har även han ryktats till Häcken.

Annons

Ahmetovic berättar att dialogen med de bägge nyckelspelarna är god men är mer hoppfull kring Oscar Johansson än Victor Eriksson.

- Oscar Johansson är jag väldigt hoppfull med. Victor Eriksson desto mindre, säger han.

Varför är du mindre hoppfull kring Victor Eriksson?
- Jag är bara ärlig och transparent med vad jag tror, vilket jag tror gynnar alla i alla lägen. Jag bedömer bara att det idag är större chans att Oscar Johansson förlänger med Värnamo än att Victor Eriksson gör det.

Det är redan bekräftat att huvudtränaren Kim Hellberg lämnar Värnamo, efter två framgångsrika säsonger. Ersättaren blir Hellbergs tidigare assisterande tränare, Anes Mravac. En lösning som Värnamo haft i åtanke en längre tid enligt sporthefen.

- Det är inget vi helt plötsligt kommit på, att vi har Anes i föreningen. Vi har ändå haft en tanke på det här en längre tid, säger Ahmetovic.

Annons

Var det alltid bara tal om en intern lösning eller pratade ni med andra tränare utifrån?
- Nej, man har ju alltid en plan med saker i fotbollen. Vi hade alltid en plan med Anes men samtidigt träffade vi även fyra-fem andra kandidater, där det ändå var skarpt läge får jag säga. Men i slutet av dagen landade vi i Anes var det som är bäst för Värnamo.

Värnamo asvlutade säsongen väldigt starkt och förlorade bara två av de 12 sista matcherna. Man slutade före klubbar som AIK, Hammarby och Göteborg i tabellen.

Publicerad 2023-11-21 kl 16:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto