POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wahlqvist om sin mardrömshalvlek: ”Hemåtpassningen är oskicklig”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför sin hemmapublik på Nya Parken fick Linus Wahlqvist axla rollen som lagkapten.
Då blev han lite av syndabocken efter försvarsmissar som ledde till 0-2 och 1-3.
- Hemåtpassen är oskicklig, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Det var egentligen ingen slump att Linus Wahlqvist fick axla rollen som lagkapten inför sin hemmapublik mot Ryssland på Nya Parken. Mittbacken var felfri i Elite Round, men mot ryssarna hade 18-åringen det jobbigt. Först orsakade han en straff, för att sedan slå en dålig hemåtpassning som ledde till ryskt friläge och mål. Mittbacken blickar dock framåt och menar att det bara var en dålig dag. 

- Straffen känns jävligt tveksam, det kändes som att jag var utanför. Hemåtpassen är dock oskicklig men det är sådant som händer. Hade jag varit innermittfältare eller forward så hade det inte synts på samma sätt. Har man spelat två matcher innan är man lite trött och dessutom är man lite sjuk, men det kändes bra under halvleken förutom straffen och hemåtpassen, säger Wahlqvist.

Mittbacken byttes ut redan i halvlek, men förbundskaptenen Claes Eriksson hade sedan innan i en presskonferens bekräftat att det var förutbestämt att han bara skulle spela 45 minuter. 18-åringen startade sedermera med sin barndomsvän Filip Dagerstål, vilket var något han trivdes med.

- Jävligt roligt. Det är ändå så att vi har spelat med varann sedan 12-årsåldern och att sedan spela i landslaget tillsammans ... Ja, det är inte så många som får göra det så det är väldigt roligt.

Snart dags för Allsvenskan, hur känns det?
- Det ska bli kul att starta igång. Jag hoppas det kommer folk och tittar på vår match mot Örebro och att vi får en bra start. Truppen är väldigt spännande så förhoppningsvis blir det ett roligt år, säger Linus Wahlqvist till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-31 kl 22:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå