Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wangerheim fick första kallelsen till A-landslaget - grattades av Rolfö: "Förebilder sedan man var liten"

Sverige (dam)

Ellen Wangerheims första A-landslagssamling väntar. 
Då ska hon umgås med några av förebilderna från barndomen. 
- Väldigt stort och det känns också lite konstigt att man nu ska spela tillsammans, säger hon till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarbys anfallare Ellen Wangerheim har gjort flera matcher med de svenska ungdomslandslagen.

Under försäsongen har 19-åringen tampats med skador och bakslag, men sedan några veckor tillbaka är hon tillbaka i Hammarbys startelva.  

På tisdagen presenterade Peter Gerhardsson truppen inför EM-kvalmatcherna mot Irland. Då hade Wangerheim fått tips att titta. Sagt och gjort: 

- Jag kollade hemma i soffan och hade fått en lite hint av Martin (Sjögren) min tränare om att jag skulle kolla på uttagningen så jag satte på den och kollade, berättar hon för Fotbollskanalen. 

U23-landslagets förbundskapten Martin Qvarmans Möller presenterade sin trupp i samband med A-landslagets och Wangerheim hade hoppats på att ta en plats i U23-landslaget igen. Men så blev det inte. I stället var det Peter Gerhardsson som läste upp hennes namn. 

Annons

- Det var det (U23) jag hade i mitt huvud, sedan kan man alltid hoppas och drömma stort, men det var en chock och det var väldigt roligt, säger hon. 

Du är ju precis tillbaka från din skada, trodde du att en kallelse skulle komma så snabbt? 
- Nej, det trodde jag inte. Mitt mål är alltid att ge hundra procent i träning och match. Sedan hade jag hoppats på att få vara med i U23 igen, för det var ju senast i september. Så det hade varit väldigt stort för mig och då är jag bara väldigt glad att det blev A-landslaget. 

IFK Norrköpings My Cato fick, liksom Wangerheim, kallelse till A-landslaget för första gången. De känner till varandra från samlingarna med U23-landslaget. 

- Jag skrev lite med My i går och vi försökte ge varandra lite trygghet och försöka förstå att det var sant, för det är lite så att man nyper sig själv i armen och tror att man drömmer. Men vi försöker stötta varandra. Det är såklart en trygghet för mig och Jonna (Andersson) stöttar mig jättemycket. Jag kan fråga henne och bolla med henne, säger Wangerheim. 

Annons

Du ska spela med några av världens bästa, Fridolina Rolfö exempelvis, hur känns det? 
- Fridolina började faktiskt följa mig i går och hörde av sig och skrev grattis. Det är verkligen några man har haft som förebilder sedan man var liten och nu ska man på en samling tillsammans. Det är väldigt stort och känns också lite konstigt att man nu ska spela tillsammans. 

På måndag bär det av till Irland och Dublin inför den första kvalmatchen. Det är ett dubbelmöte med Irland som väntar, först borta på Aviva Stadium 31 maj, sedan hemma på Friends Arena fyra dagar senare. 

Publicerad 2024-05-22 kl 17:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto