Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Wendt eller Safari - det är frågan

Tidigare var fotbollslandslagets eviga fråga: Kim eller Anders på mitten? Årets följetong: Oscar Wendt eller Behrang Safari - vem blir vänsterback?

Stora delar av det svenska lag som EM-kvalar i Budapest på fredag känns klart. Det kanske största frågetecknet rör vem som ska spela till vänster i backlinjen.

Behrang Safari såg ut att ha lagt beslag på platsen förra hösten.

Men så kom det ödesdigra inkastet mot Holland — sedan dess har Anderlechtproffset varit bänkad i landslaget.

In kom Oscar Wendt.

Ungern-matchen kan bli hans femte raka från start.

- Jag hoppas att jag har stärkt mina aktier de gånger jag har fått spela. Det har gått bra för laget och jag har kommit till rätta mer och mer, säger han.

Tror på spel

Problemet är att Wendt inte har fått samma förtroende i sin nya tyska klubb Borussia Mönchengladbach. 25-åringens facit i Bundesliga den här säsongen: Noll spelade minuter.

- Jag har varit beredd på en tillvänjningsperiod. Laget har gått bra och då är det inte så många positioner som byts. Men jag kommer nog att få spela snart. Jag har kommit till en klubb som vill satsa på mig.

Wendt medger samtidigt att situationen tär på honom.

- I Tyskland bor man på hotell inför både hemma- och bortamatcher. Att ligga där inför varje match och veta att man inte ska spela är sjukt tråkigt.

Hur gör du för att behålla formen?

- Alla som spelat fotboll vet att det är skillnad på träning och match. Det är bara att träna på så hårt som möjligt, och känner man att man ligger efter i ork är det bara att träna extra.

"Skärper oss"

Förbundskapten Erik Hamrén:

- Självklart har matchningen betydelse. Men det finns ingen princip att man måste spela i sitt klubblag för att få vara med i landslaget. Bedömer jag att en spelare tillför tillräckligt mycket är han med ändå.

Vid landslagets pressträffar blir Oscar Wendt ständigt påmind om kampen med Safari.

- Så det känns som vanligt. Konkurrensen är tuff — och det tror jag är bra både för mig och "Berra", det gör att vi skärper oss, säger Wendt.

Petter Nilsson/TT

Publicerad 2011-08-30 kl 15:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons