Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Zlatan hyllad över Europa

Zlatan Ibrahimovic - "magi", "mästerverk" och "en gud".
Målet som frälste Sverige i EM-premiären går inte obemärkt förbi i Europa.

"Zlatan Ibrahimovic skapade en stund av magi när han stakade ut Sveriges väg mot den viktiga EM-segern över mästarna Grekland", skriver BBC, som fortsätter med att beskriva skottet som magnifikt.

Sky Sports ger inte mycket för matchen men skriver att "Ibrahimovics mål höjde nivån".

"Matchen var på väg in i ett mönster som grekerna verkade nöjda med. Då kom Ibrahimovics stund av inspiration, hans eget mästerverk i Mozarts födelsestad."

Norska Nettavisen är kort och koncis i sitt beröm av skottet: "Det var superhårt och det var praktfullt".

1-0-målet benämns i Frankfurter Allgemeine som en dundrande succé: "Och eftersom det var så vackert och det plötsligt var så enkelt så satte Hansson fem minuter senare ett till".

Finska Hufvudstadsbladet skriver att Sverige förtjänade segern och lyfter fram både anfallarna: "Superduon Larsson-Ibrahimovic spelade snyggt ihop och så satte Zlatan kanske turneringens hittills snyggaste mål med en fantastiskt kanon från 19 meter, inte en chans för Nikopolidis". Den finska tidningen konstaterar att det svenska landslaget inte går att räkna ut i stora mästerskap: "Och vete tusan, ett svenskt lag i medvind kan nog göra Spaniens kväll rätt besvärlig".

"Det var så man fick gåshud över hela kroppen. En blixt nere på plan av en gud, som kanske inte existerar i grekisk mytologi, men bör han inte göra det i den nordiska framöver?" skriver danska Berlingske Tidende.

De flesta tidningar nämner Zlatans måltorka, så också italienska Gazetta dello Sport, som konstaterar att när målet väl kom var det magi eller en grekisk tragedi: "antifotbollen straffades slutligen av vacker fotboll, nämligen ett konststycke signerat Ibra".
Spanska tidningen Marca skriver att Zlatans skott var en missil som störtade den grekiska försvarsmuren och AS att "Zlatan var skillnaden".

Publicerad 2008-06-11 kl 13:31
Annons
Annons
Annons