Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan ignorerade pressen: "Det blev lite fel"

Zlatan Ibrahimovic stannade inte hos den skrivande pressen.

Alla ville prata med lagkaptenen.

Men Zlatan Ibrahimovic vandrade förbi den skrivande pressen.

Nu tar landslagschefen på sig skulden:

- Det blev lite fel, säger Lars Richt.

Sverige hade precis förlorat ödesmatchen mot Portugal. Ett samlat pressuppbåd var redo att höra Zlatan Ibrahimovic tankar efter förlusten.

Men Zlatan ignorerade på den skrivande pressen. Nu förklarar landslagschefen vad som gick fel:

- Vi stannade honom på två ställen. Vad jag menar är att vi kanske skulle gått lite längre till de skrivande reportrarna också. Det är egentligen det normala. Han trodde nog att han hade gjort sitt jobb, men det blev lite fel och det är därför vi har pratat om det internt. Nu ska vi försöka se till att de skrivande får mer utrymme nästa gång, säger Lars Richt.

Kommer ni att prata med Zlatan?

- Ja, det gör vi alltid naturligtvis. Två gånger är det normala att man stannar. Ibland kan man stå längre tid och ibland kortare. Det har med resultat att göra i första hand och humör. Men igår hade vi pratat med TV4 innan och så ytterligare ett stopp. Det som var synd var ju att det inte fanns några skrivande på den plats han var andra gången. Inte tillräckligt många i alla fall. Det var en miss och det tar jag på mig.

Men humöret styr hur länga han stannar?

- Så är det ju med alla. Det är inte han, utan känner man att det gått jättebra är det lättare att prata med medierna än om man just förlorat en match. Då kan man alltid säga att "han är ju lagkapten", men han gör som alla andra spelare. Så mycket han känner för vid varje tillfälle.

Han har inget extra ansvar som lagkapten?

- Nej. Vi vill ju att han som vår kapten gör så mycket som möjligt. Men man kan inte säga: "Stå i tio minuter" eller något givet tidskrav. Så fungerar det inte med någon.

Publicerad 2013-11-16 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons