POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Zlatan: "Jag får leva med smärtan"

Det skadade knäet störde Zlatan Ibrahimovic hela EM. Även om det är bättre är det inte läkt.
- Jag får leva med smärta i början, säger han.

Zlatan Ibrahimovic erkänner nu för första gången att knäet gjorde att EM inte blev vad han tänkt sig. Det skadade knät störde.
- Mycket i och med att jag inte spelade mycket med Inter innan EM. Jag ville verkligen spela EM, jag ville komma in och dominera. Det kändes som om det var läge för att göra ett riktigt bra EM, sedan hade jag knäet…men alla runt om mig gjorde det bra.
Var det någon match du påverkades mer, som mot Ryssland?
- Nej, det tror jag inte, vi mötte ett bättre lag då.
Ångrar du att du spelade allt?
- Nej, vi gjorde det på bästa möjliga sätt.

- Det viktigaste är att vi gjorde vårt bästa, vi mötte lag som var bättre var än oss. Kändes som om Ryssland var starkare oss och att man haft allt utom tränare tidigare, men nu har man tagit ett steg till och i och med att man fått Hiddink (landslaget) och Advocaat (i Zenith).

Även om det har blivit bättre sedan i våras och somras, störs Zlatan Ibrahimovic fortfarande av knäet. Han får leva med smärta på planen, säger han, och och att det påverkar hans rörelser på planen.
- Jag gillar ju att ha bollen och hitta på det extra. Men det är mindre smärta nu.
- Det är bara att köra på så ska det bli så bra som möjligt. Det har pågått i sex månader, men jag hoppas det håller i sig att bli bättre.

Inter-anfallaren har också en förklaring till varför det blivit så problematiskt. Att han spelat skadad för ofta och då tagit sprutor.
- Det är mitt eget fel. Jag betalar för allt jag gjorde fel innan, säger han.

Zlatan Ibrahimovic menar att uppståndelsen när han åkte hem från landskampen mot Frankrike och spelade med Inter i stället som vanligt berodde på att ”någon hittat på något”. I stället är knäet så varierande att den ena dagen är bra, för att nästa var klart sämre.

Dessutom är det skillnad på att spela i 30 grader i Italien eller i ett regnigt Göteborg.
- Jag har fått två tunga matcher nu. Förhoppningsvis får jag två tunga matcher med landslaget också.
Har du tagit sprutor nu?
- Ingenting, ingenting.

Inter-anfallaren avfärdar allt snack om att han skulle bli påverkad av någon när det gäller att spela för landslaget eller Inter. På frågan om han har något att säga till om svarade han:
- Mycket. Hundra procent. Det är jag som bestämmer.
- Mourinho sa när jag kom: jag vill inte ha tillbaka dig förrän du är hundra. Det är svårt att gå vid sidan om när de andra tränar, man vill vara med och inte gå in i gymmet. När det är en ny tränare och man vill komma in i nya spelet och vara med från början. Viktigaste träningen är försäsongen.

Hur ser du på 3-5-2?
- Jag är positiv till alla system, så länge man vinner är alla system bra. Det ser mer offensivt ut, men det kan också bli för defensivt. Men det är bara positivt att lära oss ett nytt system, funkar inte det kan vi byta till det andra igen.
Har du spelat det tidigare?
- Nej, det är inget jag spelat tidigare, men det liknar 4-3-3.

Hur ser du på Henrik Larsson som kapten?
- Är det någon som ska vara kapten är det han. Han har allt: åldern, erfarenheten och alla respekterar honom.

Hur ser du på Mourinho jämför med Mancini?
- Två olika tränare, två olika personer. Mourinho kör sin filosofi och var han än varit så har han vunnit. Men det är bara början, svårt att säga. Allt är positivt, vi har lärt oss det nya spelet och fått in tre nya spelare.
Hur funkar ni ihop?
- Vi kommer bra överens, det känns som om vi är vinnare båda två.

Hur ser du på Albanien?
- Vi gick igenom det i går och det är ett bra lag som är svårt att möta där nere och gjort bra resultat hemma. Om vi nu spelar 3-5-2 och spelar vårt spel så är det bara att vinna matchen.

Du har sett spela och träna i skor med skokräm över märket – finns det något skäl?
- Nej, inget alls. Jag har kontrakt med Nike och vi jobbar på.

Publicerad 2008-09-04 kl 14:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå