Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Zlatan kritiseras av huvudsponsorn

Foto: Scanpix

SvFF har sagt att alla är fria att uttrycka sig. Nu kritiseras Zlatan Ibrahimovic av landslagets huvudsponsor, Svenska Spel.

- Vi tycker det är olyckligt att landslagets kapten uttalar sig så här raljerande om damfotbollen, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel, till fotbollskanalen.se.

Svenska fotbollförbundets huvudsponsor reagerar starkt på Zlatan Ibrahimovics uttalanden om damfotboll.

– Vi tycker det är olyckligt att landslagets kapten uttalar sig så här raljerande om damfotbollen, det tycker vi är olyckligt. Det är inte okej, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel, till fotbollskanalen.se.

Till TT utvecklar han sitt resonemang:

- Vi jobbar hårt för att få till en sundare fördelning mellan dam- och herrfotbollsmedlen. Det är väldigt olyckligt när Zlatan säger så här, säger Lindvall.

På fredagen ställde till slut Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet (SvFF), upp på en intervju. Men han ville inte värdera det som svensk fotbolls fixstjärna uttryckt offentligt.

- Jag som ordförande kommenterar eller recenserar inte vad spelare eller ledare säger eller tycker, sade han, och upprepade därmed innehållet i tidigare skriftliga kommentarer.

Svenska Spel anser att förbundet kunde vara tydligare med vad man förväntar sig av en lagkapten, vilket Nilsson bemötte så här:

-  Jag uppfattar inte det som en allmän kritik mot förbundet, säger han.

TT: De tycker att ni kunde vara tydligare med vad man förväntar sig av en lagkapten.

- Det får stå för dem, de synpunkterna. Jag kommenterar inte deras synpunkter eller kommentarer heller.

Första punkten i SvFF:s värdegrund lyder: "Vi vill varandras framgång". Dessutom ska förbundet "gynna arbetet för jämställdhet och mångfald".

TT: Kan en lagkapten uttrycka sig på ett sätt som strider mot er värdegrund?

- Vår värdegrund är ett viktigt rättesnöre för oss, men det betyder inte att alla kommer att tycka likadant i alla sakfrågor, säger ordföranden.

Det hela har fått större proportioner än Nilsson anade.

- Uppenbarligen har många blivit väldigt upprörda, men möjligen har det blivit något större än vad jag förväntade mig. Man plockade ut en lösryckt mening ur en lång intervju, där det även uttrycks respekt för damfotbollen, säger han.

Publicerad 2013-12-27 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons